Disinformaation kulta-aika

(Pakina, lukuaika 2 min). Palataan hiukan antisemitismiin (juutalaisvihaan). Aikanaan eräs uskonpuhdistaja, nimeltään Martti Luther, kirjoitti kirjasen ”Juutalaisista ja heidän valheistaan”. Tuossa kirjassaan hän kertoi mm. 7 eri kohtaa mitä ihmisten tulisi tehdä: piti polttaa synagogat ja koulut. Ja jos joku ei syttynyt palamaan, piti peittää mudalla, heidän kotinsa piti särkeä ja hävittää ja talon asukkaat piti laittaa kiertolaisiksi eli ajaa pois maasta, heidän kirjat ja Pyhät kirjoitukset piti polttaa, rabbit eivät saaneet opettaa, takavarikoida heidän korut ja rahat, kieltää heitä matkustamasta ja pakottaa heidät pakkotyöhön. Sen lisäksi Luther kehotti laittamaan kirkkoihin kuvia, joissa juutalaiset imevät sian nisistä maitoa (judenschau).

Kaikki tuo disinformaatio synnytti vihan heitä kohtaan ja eräs nimeltä mainitsematon henkilö, joka sanoi olevansa kristitty, aloitti noiden oppien perusteella oman vihanpitonsa ja rakensi opin lopullisesta ratkaisuista. Tuo vihanpito muistetaan sanalla holokausti (= polttouhri). Mikä tässä kaikessa on niin erikoista? Me elämme nyt samanlaista aikaa. Ja jopa omat piispamme, arkkipiispamme, papit ja rovastit vaahtoavat rasismista ja sen juurista, mutta omassa silmässä taitaa olla iso tukki. Eikö muisteta enää, mihin oman uskontokunnan perustajan oppi johti? Ei nähtävästi!

Myös meille työnnetään joka tuutista disinformaatiota. Aluksi siitä syytettiin Venäjää, mutta nyt samaan kastiin voidaan laittaa valtamediamme. Viikonlopun ajan noin 30 min välein eri kanavilta kerrottiin, että Gazan alueella on kuollut enemmän kuin 8000 ihmistä ja joista lapsia noin puolet. Samaan hengenvetoon sanotaan, että tietoa ei voida vahvistaa tunnetuista lähteistä.  Miksi ihmeessä sitten lasketaan uutinen valloilleen. Eikö valtamedia tosiaankaan muista parin viikon takaa ohjusiskua sairaalaan. Silloinkin väärä totuus julistettiin totuudeksi.

Tämä disinformaation määrä ylittää jo kaikella mittapuulla aivopesun rajan.  Meitä valmistetaan suureen ”ajatusten” vaihtoon. Se mikä ennen oli totta, muutetaan nyt vääräksi tiedoksi ja mikä nyt väärää tietoa, tehdään siitä uusi totuus.

Nyt minäkin lasken nyt julkisuuteen disinformaation: voitin lotossa 13 miljoonaa. Tietoa ei tosin ole voitu vahvistaa tunnetuista lähteistä.

JukkaTuunanen1
Joensuu

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu