Eurovaalien jälkilöylyt
Tarinamme alkaa Esko Seppäsestä. Hän oli aikanaan Suomen tunnetuin kommunisti ja johtava vasemmistopoliitikko. Hänen asettuessaan Eurovaaliehdokkaaksi, hänen takanaan oli ”kaksi” kannattajaryhmää: hänen oman puolueensa ja sitoutumattomien oikeistolaisten ryhmä. Oikeistoryhmän tavoitteena oli saada Esko Seppänen pois Suomen politiikasta ja hiljentää näin johtavan vasemmistolaisen ääni kotimaassa. Muistan itse, kun minuakin kehotettiin äänestämään häntä juuri noista syistä: Seppänen pois kotimaasta.
Li Anderssonin takana saattaa, siis saattaa olla, samantapainen liikehdintä. Hänet haluttiin pois kotimaasta rauhoittumaan ja hiukan homehtumaan EU-parlamenttiin. Tämä saattaa olla yksi syy hänen saamaansa äänivyöryyn. Samalla tavalla aikoinaan Paavo Väyrynen haluttiin pois häiritsemästä Keskustan työtä Suomessa. Paavon agendana on ollut jo vuosikymmenten ajan olla piikkinä Keskustan lihassa ja ”kiristämällä ja uhkaamalla” saada itselleen vaikutusvaltaa ilman vastuuta.
Perussuomalaisten kohtalona oli erittäin kehno ehdokasasettelu. Kun Kokoomuksella oli valtava joukko eturivin turvallisuuspolitiikkaan kulminoituneita ehdokkaita heillä ei ollut yhtään. Tämänhän on se nyt käytetty selitys. Mutta mielestäni totuudenmukaisempi on perussuomalaisten rooli EU:ssa. Mitä Hakkarainen ja Ruohonen-Lerner saivat aikaan, mitä he tekivät, mistä heidät muistetaan, mitä asioita he ajoivat ja miten he olivat esillä. Taisi olla Hakkaraisen hampaat ja naisystävät ainoa uutinen, mitä Brysselistä kuultiin. Tietysti kun asun periferiassa en nähnyt täällä suurtakaan perussuomalaisten kampanjointia. Täällä ei Ruohonen-Lerner käynyt ymmärtääkseni kertaakaan koko kauden aikana ja makkaran syöttäminen torilla paikallisin voimin ei tuo ääniä EU-parlamenttivaaleissa. Mielestäni Perussuomalaisten kampanja ei teemoiltaan ollut lainkaan tulevaisuuttaa varten vaan keskittyi menneisyyteen. Timo Soini aikanaan jyräsi teemalla ”Piikki kiinni” ja nyt sama teema vain uudemman, vähemmän räksyttävän muodon.
Eija-Riitta Korholan kohtalo on ainoa, jota suren. Hän oli ja on ainoa ehdokas, joka on uinut tosiasioiden valossa vastavirtaan mm. EU:n energiapoliittisissa ratkaisuissa. Hänen olisi toivonut pääsevän jatkoon. EU tarvitsee uudistajia ja vastarannankiiskejä ja nyt he jäivät monessa maassa rannalle.
Nähtäväksi jää muuttuuko EU lainkaan vai johtaako WEFin määräämä johto koko EU rapautumiseen. Vain vasemmistolehdistön lanseeraaman ”laitaoikeiston” suuri voitto olisi saattanut kääntää EU:n politiikkaa ihmisläheisempään ja kilpailukykyisempään suuntaan. Nyt, valitettavasti näin uskon, mikään ei muutu vaan sama törsäilevä ja hallitsematon varojen käyttö jatkuu, elinkeinoelämän kilpailukyvyn rapauttaminen kiihtyy ja hyväveli-verkosto kiittää.
Laitaoikeiston eli Venäjän voitto eurovaaleissa jäi onneksi pelättyä pienemmäksi. Saksan ja Ranskan laitaoikeistolaisilla puolueilla on ollut läheiset välit Kremliin. Päättyvällä parlamenttikaudella Vaihtoehto Saksalle -puolueella (AfD) ja Ranskan Kansallisella liittoumalla on ollut yhteensä 34 paikkaa. Se on lähes puolet parlamentin äärioikeistolaisen Identiteetti ja demokratia -ryhmän alkuperäisestä kokoonpanosta.
Nyt puolueet ovat saamassa parlamenttiin yhteensä 45 edustajaa, 15 AfD:stä ja 30 Kansallisesta liittoumasta.
Parlamentissa on alkavalla kaudella 720 paikkaa.
https://suomenkuvalehti.fi/uutisviikko/venajalle-myonteiset-voimat-vahvistuivat-kesan-iso-kysymys-on-pystyvatko-ne-yhteistyohon/?shared=1292975-a4ffe898-500&utm_source=emaileri&utm_medium=email&utm_campaign=Venaja-myonteiset%20voimat%20vahvistuivat%20-%20pystyvatko%20he%20yhteistyohon?&utm_term=Venajalle%20myonteiset%20voimat%20vahvistuivat%20-%20kesan%20iso%20kysymys%20on*%20pystyvatko%20ne%20yhteistyohon*%20*Lue%20lisaa*&utm_content=u-5130257-81417056-2506241-9
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä tuossa kritiikissä voi jotain perääkin olla.
”… heillä ei ollut yhtään.” Enpäs nyt muista yhtään edellisten eduskuntavaalien kenraalitason PS-ehdokasta. Kokoomuksellahan heitä oli lukuisasti. Muinoin oli joku kantahenkilöstön kokoomusprotesti, niin Santahaminan äänestysalueella PS oli varsin suosittu. Sittemmin on saattanut asiat muuttua.
Sitten laajemmin tarkastellen näkyy Sinisen tulevaisuuden aiheuttama tuhotyö: Kun ei ole ministerikokemuksen saaneita, niin ei heitä voi asettaa ehdollekaan, paitsi istuvissa ministereissä, mutta sehän nyt ei käy meillä.
E-RK:n paikka on Brysselissä. Näin ajatteli varsin moni, mutta ei kuitenkaan ihan riittävän moni antanut ääntään.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreäthän ne koki vaalitappion
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vihreat-repivassa-syoksykierteessa-nain-karu-vaalitappio-selittyy/d60de4cb-8968-4495-a9f5-e51ad9251ed0
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen varsin tyytyväinen, että kristilliset, tuo tekopyhä puolue jäi ilman edustusta ja mitä tulee Korholaan, hänen energiapolitikkansa muistuttaa miestä joka pieksee kuollutta hevosta saadakseen sen liikkeelle.
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset osoittivat jälleen joukkovoimansa loistavuuden. Taktisesti suuntasivat äänensä Li Anderssonille jotta saivat hänet pois Suomen politiikasta. .
Ilmoita asiaton viesti
Noinhan sitä minäkin asian tunnen nähneeni. Sarkasmia tosin tuo joukkovoima mutta oikeassa asiassa.
Ilmoita asiaton viesti
”Perussuomalaisten kohtalona oli erittäin kehno ehdokasasettelu. Kun Kokoomuksella oli valtava joukko eturivin turvallisuuspolitiikkaan kulminoituneita ehdokkaita heillä ei ollut yhtään.”
Vanha sanonta: Tyhjästä on paha nyhjästä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei PS hävinnyt kuin yhden paikan 😀
Ilmoita asiaton viesti
Ylinopeussakot ei tällä kertaa riittäneet.
Pikkurikollisilla tavoiteltiin jopa kolmea paikkaa.
Ilmoita asiaton viesti