Kaksinaismoralismin suurvalta, Suomi

Ennen juhannusta alkoi kampanja hyttysten karkottamistuotetta (Thermacell) vastaan. Kiihkeimmät kauppiaat vetivät tuotteen pois kaupoista ja yleisölle suunnatut tekstiviestipalstat täyttyivät tyrmäävistä mielipiteistä heitä kohtaan, jotka halusivat ostaa tai käyttää tuotetta. Kukaan ei tosin kertonut, että hyttysen puremat saattavat aiheuttaa eräille ihmisille isoja ja kipeitä  patteja ja pienille lapsille jopa allergisia reaktioita.  Ja kukapa haluaa aamulla herätä silmät ummessa itikan pistosten takia. Samaan aikaan varpusemo ja varpusuros kantavat nälkäisille poikaselle jopa 10.000 hyönteistä syöttöaikana. Siis jokainen pikku pikku varpunen tai pääskynen syö tuon määrän viattomia itikoita ja muita hyönteisiä. Pitäisikö siis myös varpuset ja muut pesivät hyönteisiä syövät linnut tappaa tai myrkyttää, jotta itikat ja muut hyönteiset saisivat rauhassa elää?  Ja häiritä siten yhä enenevässä määrin ihmisiä, jotka asuvat kehä kolmosen ulkopuolella. Siis olemmeko me ihan tosissamme huolissamme itikoista?

Samaan aikaan USAssa Korkein oikeus muuttaa aborttilain tulkintaa siten, että jokainen osavaltio päättää asiasta itsenäisesti. Yle tietysti teki asiasta ison uutisen ja muutkin mahtimediat puuttuivat asiaan. Ja tietysti kaikki tiet Suomessa johtaa Päivi Räsäseen ja hänen abortin vastaiseen mielipiteeseen. Vihaiset naiset vaativat banderolleillaan lupaa tappaa viaton lapsen alku äidin kohtuun omana oikeutenaan, mutta itikoita ei saa tappaa. Ihmisen tappaminen äidin kohtuun on siis oikeutettu, mutta miljoonien itikoiden karkottaminen tai tappaminen on väärin. My body, my choice ei siis päde itikoihin.

Olemmeko me suomalaiset todella menettäneet kokonaan terveen maalaisjärjen ja tulleet kaksinaismoraalin suurvallaksi?

PS. Kuulun siihen joukkoon suomalaisia, jolla on kesämökki ja mökillä tuhansia ja tuhansia itikoita ja muita purevia hyönteisiä. Käytän karkotteita, erilaisia ihoon laitettavia aineita ja Thermacelliä. Kaiken teen ihan itsekkäästä mielihyvän tavoittelusta.

JukkaTuunanen1
Joensuu

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu