Loistava idea!

Ylen uutisesta napattuna: ”Valtion uusi ”Välittäjä Oy” työllistää jatkossa vaikeasti työllistyviä osatyökykyisiä. ”Välittäjä Oy”:n tavoitteena on lisätä työntekijöiden työkykyä ja kompetenssia niin, että osa heistä työllistyy myöhemmin avoimille työmarkkinoille. Nimeksi on valittu Työkanava.”

Uuden valtionyhtiön perustaminen liittyy TEMin työkykyohjelmaan. Yhtiön tehtävä on työllistää kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia työttömiä. Yhtiö tulee tarjoamaan työsuhteessa tapahtuvaa työtä, tarvittavan tuen sen tekemiseen ja mahdollisuuden kehittyä.

Miksi tämä on loistava idea? Siksi, että me veronmaksajat säästämme rutkasti rahaa. Kun kansanedustaja putoaa eduskunnasta ja saa sopeutumiseläkettä sen tähden, että on vaikeasti työllistyvä tuleekin Työkanava mukaan. Kaikki ex-kansanedustajat saavat töitä ja heille ei tarvitse maksaa sopeutumiseläkettä. Kun seuraavat eduskuntavaalit on pidetty, erityisesti nykyisten hallituspuolueiden edustajia jää ilman valtakirjaa (siis gallupien mukaan). On aivan superhienoa, että vasemmiston Hanna Sarkkinen ja demareiden Tuula Haatainen ajavat asiaa ponnekkaasti. Onhan se hienoa, kun kenties entinen ministeri  ja kansanedustajan paikkansa menettänyt yhdessä viikkaavat lakanoita ja tekevät ihan oikeaa työtä muiden vaikeasti työllistyvien kanssa, laittavat vanhusten pissisiä housuja koneeseen sekä silittävät valtioneuvoston juhlia varten valkoisia pöytäliinoja. Hienoa. Ensimmäinen todella kunnollinen työllisyyttä lisäävä toimenpide yli kahteen vuoteen.

Näinköhän tämä menee?????

 

+4
JukkaTuunanen1
Joensuu

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu