Minäkin olen ihminen?

Viinahuuruinen elämä valtioneuvoston jäsenillä saa jatkoa. Eräs tunnettu ja arvostettu ministeri on joutunut silmätikuksi. Siinähän ei sinänsä ole mitään uutta. Mutta kuinka media kohtelee häntä, on sitten jo toinen juttu.  Miltähän tuntuisi meille niin tutut vastaukset: työ vie kaikki aikani ja kun minulla on vapaata, saan kai rentoutua. Ministerin tehtävä ei ole vaarantunut. Se kuvameemi oli pikkuinen lapsus.

Mitä ministeri siis kuvitteellisesti vastaa? ”Ministeri jatkoi kertomalla, että politiikoilla on vapaa-aikaa. Hän on viettänyt sitä ystäviensä kanssa. Sinänsä illanvietossa ei muutoin ole mitään ihmeellistä tapahtunut, ministeri sanoi. Joitain yksityisiä videoitakin on tullut esille. Moni on kuitenkin kuullut, että videolla puhuttaisiin ”jauhojengistä”, minkä on tulkittu viittaavan huumeiden käyttöön. Osa on sen sijaan varma, että videolla lauletaan ”jallujengistä”.

Jotkut poliitikot ovat vaatineen alkotestiä. Ministeri totesi kuitenkin olevansa valmis menemään testiin ja jopa käyneensä 4 päivää tapahtuman jälkeen oikeusturvansa vuoksi. Ministeri sanoi tuloksen tulevan noin viikon kuluttua. Hän myös sanoi, ettei ole ikinä käyttänyt huumeita. Keskustelua on syntynyt myös siitä, ovatko juhliminen ja ministerin tehtävä yhteensovitettavissa. Ministeriltä kysyttiin myös, että olisiko hän ollut työkykyinen, mikäli vieras yhtiö olisi  tehnyt Suomeen 20 mrd investointipäätöksen keskellä yötä. Ministeri sanoi, että hän olisi tietoinen mahdollisista tilanteista jo ennen juhlailtaa ja jättäisi siinä tapauksessa menemättä.

Lopuksi ministeri menee vaalitilaisuuteen ja ottaa mikin käteensä. Katsoo pitkään yleisöä ja on selväsi liikuttuneessa tilassa. Pitkän hiljaisuuden jälkeen hän sanoo ääni väristen ja itkua pidätellen: minäkin olen ihminen.”

Hallitus on omassa ohjelmassaan vaatinut tasa-arvoa ja vaatinut sen edistämissä myös valtiojohtoisissa yrityksissä.  Onko nyt kohun keskelle saanut samanlaisen pehmeähanskaisen kohtelun myös mediassa kuin eräs toinen kohuista kohuun joutunut. Todennäköisesti median väitteet ministerin käyttäytymisestä ovat totta. Mutta miksi tämä toinen ministeri on päässyt omista kohuistaan silkkihansikkain..

JukkaTuunanen1
Joensuu

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu