Oikeutta rotille?

Kaikkialla maailmassa kohistaan korona-rokotteesta. Suomessakin asiantuntijat kehuvat, että rokotteesta on saatu hyviä kokemuksia eläinkokeissa. Mitä? Siis eläinkokeissa. Tässä se nähdään se ihmisen kaksimielisyys. Animalia, Oikeutta eläimille ja mm. Vihreät ovat asiasta aivan hiljaa. Vihreiden puoluepoliittisessa ohjelmassa todetaan mm: ”Olemme monin tavoin riippuvaisia eläimistä ja hyvinvointimme on sidoksissa niiden hyvinvointiin. Nykyinen elämäntapamme perustuu ennennäkemättömän suuren eläinmäärän hyväksikäyttöön, mikä on ekologisesti ja eettisesti kestämätöntä. Vihreät haluaa rakentaa maailman, jossa eläimiä arvostetaan ja niistä pidetään huolta nykyistä paremmin. Tämä edellyttää merkittäviä muutoksia kulutustottumuksiimme ja eläinten kohtelun käytäntöihin”. Näin siis puolueohjelmassa, mutta käytännössä sitä ei kuitenkaan mitenkään toteuteta.

Sisäministeri Ohisalo ei ole lausunut yhtään eläinkokeita vastustavaa lausuntoa tai ole edes piitannut koko asiasta. Eikä Vasemmistoliiton tai pääministeripuolueen SDP tilanne ole yhtään sen parempi. Ei yhtään halaistua sanaa kärsivien eläinten puolesta nyt kun oma lehmä on ojassa. Silloin kun on kyse poliitisen maineen hakemisesta rokoteinnovaatiolla, ollaan hiljaa epäkohdista. Mutta onhan niitä kannanottoja eläimiin ollut ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkosella. Kun keväällä villieläimiin lukeutuvat valkoposkihanhet tuhosivat Pohjois-Karjalassa viljasadon, ei juuri sympatiaa herunut. Hänen mielestä näitä tuhoeläimiä ei saa ampua sen kuulemma kieltää joku EU-säädös. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että näin asianlaita ei kuitenkaan ollut niin. Kun eräät aktivistit haluavat lopettaa mm. turkiseläinten tuottamisen, lohen kassikassavatuksen, jättikanalat tai isot sikalat, silloin puoltolauseita tipahtaa vasemmalta ja vihreältä. Eräskin ryhmä vaati liharuuan kieltämisen.  Silloin on kyse eläinten oikeudesta, rokotekokeissa ei. Eikö siis rotta olekaan eläin?

Mitähän niille rottaraukoille tapahtuu tuon rokotekokeen jälkeen? Lasketaanko ne vapaasti luontoon vai mitä niille tapahtuu, on tämän blogin pääkysymys. Milloin Animalia tai Oikeutta eläimille -liikkeet murtautuvat laboratorioihin ja päästävät viattomat koe-eläimet vapauteen viruksen kanssa tai ilman?(kunhan vain muistavat pitää kasvomaskeja vapautusoperaation aikana) Voisihan niitä tietysti lahjoittaa niissä valmiissa häkeissä vaikkapa johtavien poliitikkojen avustajille lemmikeiksi. EU-tasolle on myös samantapaisia direktiivejä jaettu kaikkien eläinkokeiden rajoittamiseen kuin aikoinaan tehtiin kosmetiikkateollisuuteen myös lääketestaukseen.

Mitä siis opimme. Emme mitään. Tarkoitus ja poliittisten pisteiden keruu voittaa kaikki säännöt, puolueohjelmakirjaukset, direktiivit paitsi turkiseläinten ja valkoposkihanhien kyseessä ollessa. Vielä yksi kysymys: miksi tätä rokotetta ei testata niillä ihmisillä, jotka vaativat sitä pakolliseksi kaikille.

JukkaTuunanen1

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu