PS-ilmiö vahvistuu HS-gallupissa – (Sipilän) Marinin hallituksen kannatus enää (34,3%) 39,8%

Noin otsikoitiin  Hesarissa muuta vuosi sitten. Nyt ei mitään muuta tarvitsisi enää juttuun päivittää kuin nimet ja prosentit. Tosin Hesari ei ole vielä vaatinut hallituksen eroa. ”Juha Sipilän (kesk)  Sanna Marinin (sd) hallituksessa olevien puolueiden kannatus on yhteensä enää 34,3 prosenttia 39,8 prosenttia.  HS huomauttaa, että kyseessä on tämän hallituskauden alin kannatuslukema. Kokoomus on edelleen alamäessä, kannatus on nyt 18,6 prosenttia 16,2 prosenttia. Keskustan kannatus on nyt 14,7   11,4%. Suurin puolue gallupissa on yhä sdp 20,8 21,4 prosentin kannatuksella. Lukema on pysynyt lähes ennallaan.Oppositiopuolue Hallituspuolue vihreiden kannatus on nousussa laskussa. Kannatus on nyt (13,6%)  9,9 prosenttia. Oppositiopuolue Hallituspuolue vasemmistoliiton kannatus on laskenut 8,7 prosenttiin 7,7 prosenttiin”. Nyt ajassa Perussuomalaisten kannatus on 20,8% on HS tekemässä tutkimuksessa joulukuussa 2020.

Aikanaan: Arvostelu kiihtyy – Professori vaatii hallituksen eroa ja uusia vaaleja.” Uusimmat paljastukset Sipilän  Marinin hallituksen toimista kiihdyttävät mielipiteitä. Nyt on astunut esiin Åbo Akademin valtio-opin professori Göran Djupsund, joka vaatii hallituksen eroa ja uusia vaaleja. Djupsund tviittaa, ettei olisi uskonut joutuvansa sanomaan näin, mutta oikeusvaltion säilyminen edellyttää Juha Sipilän Sanna Marinin hallituksen lähtöä. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka  Tuomas Pöysti toi tänään Helsingin Sanomissa esiin huolensa hallituksen esitysten oikeudellisista ongelmista. Hän myös kertoi, että hänen kantansa on välillä sivuutettu. Kiire ja poliittinen paine on syrjäyttänyt oikeuskanslerin pyrkimyksiä korjata hallituksen ongelmallisia lakiesityksiä. Djupsundin mukaan tämä kertoo siitä, että kyseessä ei ole pelkkä poliittinen linjanveto, vaan hallituksen toimintatapa. Hallitus on vetänyt omaa linjaansa siitä huolimatta, että oikeuskansleri on huomauttanut lainvalmisteluista. Tämä on mielestäni aika pöyristyttävää”, toteaa Djupsund.

Tämän blogin tarkoitus on herättää sinut miettimään, kuinka meitä  ”aivopestään” ja miten politisoitunutta tiedonvälityksemme on ollut ja on edelleen.  Viimeisinä vuosina medioihin on ilmaantunut logo Vastuullista journalismia. Jokainen voi päätellä onko viimeaikojen journalismi ollut sellaista ja onko se ollut sitä itseasiassa enää vuosiin.

JukkaTuunanen1

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu