Tämän ajan jumalanpilkka?

Näin eräs lainoppinut asiaa selittää jumalanpilkkaa: ”Uskonrauhan rikkomisesta tuomitaan se, joka julkisesti pilkkaa Jumalaa tai loukkaamistarkoituksessa julkisesti herjaa tai häpäisee sitä, mitä evankelis-luterilainen tai ortodoksinen kirkko tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta muutoin pitää pyhänä, tai meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta. Herjaaminen voi tarkoittaa suullista tai kirjallista lausumaa, joka on omiaan halventamaan kohteen arvoa toisten silmissä. Kyseeseen voivat tulla esimerkiksi blogikirjoitukset. Häpäiseminen voi olla suullista, kirjallista tai elein tehtyä. Jumalanpilkan tulee tapahtua julkisesti, jotta kyse voi olla rangaistavasta uskonrauhan rikkomisesta. Teon on tultava ennalta määräämättömän ihmisjoukon tietoon.”

Jumalan pilkassa on kyse siis uskosta johonkin asiaan. Usein sanotaan, että koska Jumalan olemassaoloa ei voi tieteellisesti todistaa, ei ole Jumalaa. Tämän ajan jumala on gender-usko. Monet vannovat, että on olemassa monia eri sukupuolia, vaikka sitä ei voida tieteellisesti todistaa. Koska sitä ei voida tieteellisesti todistaa, on kyse siis uskosta, vai mitä. Tiede selittää nimittäin yksiselitteisesti, että miehellä on miehen kromosomit ja naisella naisen. Ja millään lääkehoidolla ei asiaa voi toiseksi muuttaa. Kromosomeihin perustuva sukupuoli ilmenee sukupuolta osoittavilla ulkoisilla merkeillä.  Tämän gender-uskon ympärille, aivan kuten jumala-uskon ympärille, on muodostunut myös eri uskonlahkoja, pienryhmiä. On esimerkiksi interseksuaalista feminismiä ja muun sukupuolisuutta. Nämä gender-lahkot pitävät itsestään kovaa ääntä ja jyräävät kaikki alleen.  He eivät salli eri mielipiteitä eikä heidän oppiaan saa missään julkisesti arvostella. Tämän ajan ”jumalanpilkkaajia”, ovat siis ne toisinajattelijat, jotka uskaltavat olla gender-uskon ja sen lahkojen kanssa erimieltä ja heistä media saa meheviä juttuja, heitä haastetaan oikeuteen, heidän opinnäytetöitään hylätään, heitä maalitetaan, heidät suljetaan pois mediasta ja jopa suoranaisesti hyljeksitään ja syrjitään.

Toinen ”jumalanpilkan” kohde on ihmisen poliittinen vakaumus. Median mukaan on olemassa vain kolmenlaisia poliittisia vakaumuksia: oikeistopopulisti (lähtökohtaisesti paha), poliittinen keskusta (huvittavan ruma) ja vasemmisto (hyvä). Jos olet pannut merkille, sellaiset termit kuin oikeistopopulisti, populisti, äärikonservatiivi jne. laitetaan eri henkilöiden tai aatteiden eteen hyvin helposti. Brasilian presidentinvaalit hävinnyt ehdokas oli oikeistopopulisti (siis paha), mutta voittanut oli vain vasemmistolainen (siis hyvä). Tällaisia etuliitteitä muiden eri maiden medioissa ovat saaneet Israelin, Italian ja Ruotsin vaalit voittaneet puolue (kaikki pahoja). Mitä oikeistopopulismi siis edustaa? Onko siis näin, että jos Kokoomus voittaa kevään eduskuntavaalit, Petteri Orpo leimataan Suomessa oikeistopopulistiksi.

Tämä nimittely ja leimaaminen noudattaa samaa kaavaa kuin uskonnollisissa piireissä. Yleisesti kristillisiä karismaattisten liikkeiden kannattajia kutsutaan hihhuleiksi (pahoiksi) määrittelemättä lainkaan mitä sillä tarkoitetaan. Ja sellaiset ev-lut. kirkon papit ja kannattajat, jotka haluavat pitää Raamatun ilmoituksesta ”ketä saa vihkiä kirkossa”, leimataan äärikonservatiiveiksi (pahoiksi). Mutta samaan aikaan media ei nimittele islamin uskon imaameja eikä ortodoksisen kirkon pappeja äärikonservatiiveiksi, vaikka he eivät ole taipuneet yleisen mielipiteen alle. Eikä heidän puheitaan ja opetuksiaan ole pyydetty poistamaan nettisivuilta.

Tänä viikonloppuna miljoonat suomalaiset suuntaavat läheistensä haudoille viemään sinne kynttilöitä ja samalla muistelemaan edesmenneitään. Tämä on osa sitä uskonvapautta, joka meillä vielä on. Alunperin pyhäinpäivä oli omistettu kaikille uskonsa puolesta kuolleille marttyyreille. Itsekin vien kynttilät haudalle. Vien myös kynttilän kynttilälehtoon tämän ajan marttyyreille, mielipiteidensä takia teilatuille. En pidä itseäni kuitenkaan äärikonservatiivisena, oikeistopopulistina, mutta hihhulina tosin. Siunausta teille kaikille.

+3
JukkaTuunanen1
Joensuu

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu