Uusi aika hallituksen muodostamiseen

Petteri Orpo on kasannut Säätytalolle varsin heterogeenisen joukon muodostamaan maahamme hallitusta. Eniten tässä on hämmentänyt RKP:n rooli. Heidän neuvottelijansa näyttävät paljastavan kaikki neuvottelut Li Andersonille ja sekä Marja Ohisalolle. Vasemmiston ja Vihreiden agenda on sitten kylvää sitten eripuraa neuvottelijoiden välille ja vihervasemmistoon kallellaan olevat mediat kuten Hesari ja Yle mielellään jakavat nämä ”totuutena” kansalaisille. Tähän on siis tultu: RKP on puolensa valinnut ja siksi se ei kuulu enää joukkoon. Tämä asetelma tietää erittäin huonoa mahdollisen hallituksen toiminnalle. Mikä siis avuksi?

Ruotsissa on toimiva vähemmistöhallitus. Ruotsidemokraatit on se puolue, joka antaa hallitukselle mahdollisuuden hengittää ja tehdä porvarillista politiikkaa. Tärkeissä asioissa heidän kanssaan on neuvoteltava, jotta hallitus pysyy pystyssä. Suomessa ollaan harhauduttu aivan väärille raiteille suuren eduskuntaenemmistön vaalimisen takia. Kansalaiset antoivat eduskuntavaaleissa selvän enemmistön porvaripuolueille; lähes 65% kansanedustajista kuuluu ns.porvaripuolueisiin ja 35% vihervasemmistoon. Hallitusneuvotteluiden vaa’ankielenä on RKP ja RKP tiedostaa tämän. Siksi he voivat kiristää neuvotteluissa melkein mitä tahansa. Eikö olisi nyt siis aika viheltää peli poikki, heittää RKP oppositioon ja etsiä toinen tapa, Ruotsin mallin mukainen ratkaisu. Uusi hallitus tukeutuisi Keskustaan.

Kaikissa kansakunnan kannalta tärkeissä kysymyksissä Keskustan kanssa neuvoteltaisiin ja pyydettäisiin tukea. Näin Keskusta nousisi samalla opposition tärkeimmäksi puolueeksi ja porvariyhteistyö toisi maahamme uuden tavan ajatella. Ilman RKP:ta hallituksella olisi Nyt liikkeen kanssa 100 paikka. Ja jos mietitään vaikka viime vaalikauden välikysymysäänestyksiä, ei tainnut montakaan kertaa salissa 200 edustajaa paikalla. Ei siis kannata maalata piruja etukäteen seinälle. Keskusta saisi näin vaikuttaa koko maamme tulevaisuuteen ilman hallitusvastuuta ja ehkäpä Keskusta oppisi, kenen joukoissa kannattaa seisoa tulevaisuudessa.

Tämä sama yltiöpäinen konsensuspolitiikka on jo ajanut kunnat ja HVA (hyvinvointialueet) ennen näkemättömään pullamössä politiikkaan.  Mitään ei saada tehdyksi, mitään ei saada uudistetuksi, kun pitää etsiä kaikille osapuolille sopiva kompromissi.  Pitäisi siis siirtyä HVA:lla ja kunnissa oppositio vs. hallitusasetelmaan.  Se toisi aivan uutta virtaa ja mahdollisuuksia  HVA:lle ja kuntiin. HVA hallintoa on jo nyt paisutettu ennätyssuureksi ja samaan aikaan tekevät kädet puuttuvat. Sama koskee valtion hallintoa. Maassamme joka kolmas on töissä julkisella sektorilla, on se tapahtunut juuri hallinnon paisuttamisen takia ja kunnat kärvistelevät taloushuoliensa kanssa.

Jos tähän maahan halutaan uudistusta on ”taantumukselliset” vihervasemmisto puolueet ja RKP laitettava sille kuuluvaan paikkaa. Suunnanmuutos on tehtävä nyt.

JukkaTuunanen1
Sitoutumaton Joensuu

Antifasisti, antirasisti.... Vuorovaikutusyrittäjä, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu