Vihapuhettako?

Tätä viikkoa on siivittänyt kaksi asiaa: verotiedot ja Päivi Räsäsen tutkinta vihapuheesta. Mennäkseni tuohon helpompaa asiaan ensin eli verotietoihin, pitää kysyä ihan ekaksi, miksi lottomiljonäärien nimiä ei julkaista. Toinen tähän asiaan liittyvä on lottovoittojen verottomuus. Miksi ihmeessä?. Jos joku saa vaikkapa 2 miljoonaa myytyään yrityksen, hän maksaa siitä runsaat verot, vähintään 35% kumulatiivisesti. Jos joku voittaa 2 miljoonaa lotossa, hän ei maksa veroja lainkaan. Ilman suurta työtä tai ponnistusta hän saa 2 miljoonaa puhtaana käteen. Onko tämä oikein? Mielestäni ei missään nimessä. Vaikka saisin suuren vihapuhujan merkin, olen sitä mieltä, että kaikki, siis kaikki  lottovoitot verolle. Näin verorahat jäävät hyödyttämään sitä kuntaa, missä lottovoittaja asuu.

No sitten tämä toinen; Räsänen case. Yli 15 vuotta sitten aloitettiin maassamme puhe samaa sukupuolta olevien avioliittojen mahdollistamisesta. Tuo kirjoitus oli ajoitettu tuohon ajankohtaan. Jos vanhoja mielipiteitä tutkitaan, avataan nyt ekaksi ns.Tiitisen lista. Miksi noita ”rikollisia” suojellaan. Eikö heidän toimintansa ole kohdistunut vihana koko suomalaista yhteiskuntajärjestystä vastaan, kun he vakoilivat maatamme ja paljastivat tietonsa ulkomaisille vakoojaorganisaatioille. Nyt siis lista esille ja syylliset myös.

Vähän tuoreempi ”vihapuhe” kuultiin hiljattain tasavallan presidentin puolison suusta. Hän piti eläinten teurastusta kuoleman tuottamisena. Hän sanoi mm. että ”Suomessa kuolee vuosittain yli 70 miljoonaa tuotantoeläintä. Jokainen niistä olisi halunnut elää. Viime kädessä näiden eläinten kohtalon – sen, millaisissa olosuhteissa nämä yksilöt ainutkertaisen elämänsä viettävät – ratkaisevat kuluttajat, siis meistä jokainen”, Haukio sanoi.

Hetkinen, siis 70 miljoonaa tuotantoeläintä kuolee? Miksi niitä siis ylipäätänsä kasvatetaan, eikö juuri ruuan takia. Entäs se kuuluisa jouluhauki, annetaanko se tänä vuonna elävänä presidenttiparille? Entäs ne 1,5 miljoonaa joulukuusta, joiden elämä hiilidioksidin sitojana päättyy suomalaisten olohuoneeseen jouluna. Olisiko aihetta aloittaa esitutkinta?

Päivi Räsänen vetoaa omissa jutuissaan Raamattuun ja sen sanomaa pidetään vihapuheena. Jos Raamatussa sanotaan, että jokainen joka ei usko Jeesuksen,  joutuu kadotukseen. Onko se vihapuhetta, onko käsky ”älä varasta” vihapuhetta varkaita kohtaan, onko ”älä sano väärää todistusta lähimmäisestä” vihapuhetta juoruilijoita vastaan. Huomaatko kuinka kaltevalla pohjalla onkin Raamatun sanoman julistaminen vihapuheeksi.

Tuo Raamatun asema on aika erikoinen yhteiskunnassamme: sen päälle laittavat kätensä ministerit vannoessaan ministerivalan ja myöhemmin kirjan sanoma onkin vihapuhetta. Sen päälle aikanaan valtakunnansyyttäjä on pyytänyt, tuomioistuimessa toimiessaan, todistajaa vannomaan oikein. Tuosta kirjasta, Raamatusta, pappi lukee siunauksen hautaan, kasteen yhteydessä tai vihittäessä. Mutta jos tuossa kirjassa sanotaan, että ilman uskoa kukaan ei ole näkevä Herraa, se on vihapuhetta.

Parasta olisi siis poistaa Raamatusta kaikki sisältö pois ja jättää vain kannet. Ja tosiaan siis se ristikin pitää poistaa kannesta. Mutta tehtäköön samalla tavalla sitten kaikille muillekin ”pyhille kirjoille” kuten koraanille, mormonien kirjalle, jehovantodistajien kirjalle, budhan oppaalle, jooga-kirjoille, skientologia-kirjoille…… ja vapaamuurarien opaskirjoille.

 

JukkaTuunanen1

Vuorovaikutusyrittäjä, business broker, Joensuu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu