Epävarman läpimenijän äänestäminen

Usein kuulee vaalikentillä, että äänestäjä on äänestänyt varmaa läpimenijää. Tämä voi kieliä monestakin seikasta.

Itse kuitenkin suosittelen miettimään, mikä muuttuu, jos ei lähdekään varman läpimenijän kelkkaan. Luultavasti annat ääntä jollekin uudelle. Kuntavaalituloksen perusteella jakautuvat myös lautakuntapaikat. Siinä yksittäisen ehdokkaan äänimäärät painavat ja ehdokas X saatuaan hiukan enemmän ääniä voi päästä vaikuttamaan merkittävässäkin asemassa. Joskus tällainen ehdokas X voi päästä valtuutetuksikin asti.

Toisaalta vakikansansuosikin ja ainaisen läpimenijän tippuminen valtuustosta voi myös muuttaa asioita. Joillekin tekee varmasti hyvää pitää tauko valtuustosta ja katsoa kuntapolitiikkaa lautakunnasta, neuvostosta tai toimikunnasta käsin.

Näin ollen, jos ihmiset eivät vaihdu, eivät asiatkaan muutu. Poliittiset sektorit hoidetaan hallinnon puolesta kyllä, jolloin esimerkiksi ympäristöasioihin tai sosiaalipolitiikkaan päätöksiä tehdään. Siihen vaikuttaa se, tekeekö luottamushenkilönä päätöksiä kulttuuripolitiikkaan vai rakennuspolitiikkaan erikoistunut henkilö.

Joka tapauksessa, muistakaa äänestää sunnuntaina, jos ette ennakkoon ole äänestäneet.

T. Jukka

+3
jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Turun Vihreiden varapuheenjohtaja, Eläinvihreiden hallituksen jäsen ja Spektri ry:n puheenjohtaja sekä Turun kaupungin vammaisneuvoston varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu