Feminismi on miestenkin vapautusliike

Ihmisten oletukset perustuvat ääripääesimerkkeihin. Feministejä edelleenkin kuvitellaan miesvihan synonyymiksi. Me tiedämme, ettei se sitä ole. Me tiedämme, että jotkut ovat tehneet miesvihaisia tekoja feminismin nimissä. Sukupuolentutkimuksen maisteriopiskelijana voin kertoa, että feminismi on sorron ja syrjinnän vastainen liike.

Feminismiä on kaikkialla, vaikka se ei olekaan alleviivattuna feminismin nimissä. Moni haluaa auttaa työttömiä miehiä, asunnottomia miehiä ja yksinäisiä miehiä. Feminismiä on se, että tuetaan miesten oikeuksia olla toisia loukkaamatta sellainen kuin on. Miehille annetaan vapaus ilmaista tunteitansa ja esimerkiksi rakastua toiseen mieheen. Miehille voidaan pyrkiä järjestämään mieserityistä toimintaa, omaa turvallista tilaa. Feministisen näkemyksen myötä on asioita, jotka vain miehet voivat tietää. Aika ei liene kuitenkaan vielä kypsä sille, että mies menisi mekossa eduskunnan istuntosaliin tai Linnan juhliin.

Feminismi sanana kuitenkin on sukupuolisidonnainen. Nykyfeminismin pohjimmaista ideologiaa kuvannee paremmin nykyisin egalitarismi, joka on yhdenvertaisuuden liike. Se haluaa kaikille yhdenvertaisuutta, myös miehillekin.

Tasa-arvon käsite on ollut tärkeä, mutta sen sijasta pitäisi puhua enemmän yhdenvertaisuudesta, sillä se ottaa huomioon ihmisen muutkin ominaisuudet sukupuolen lisäksi. Monivammaisena miesoletettuna voin kertoa, että vammaisuutta pidetään heikkoutena. Vammaisille miehille annetaan hyvin vähän tilaa. Myös eroa on siinä, saavatko ääntä julkisuudessa vammautuneet vai synnynnäisesti vammaiset. Kuitenkin on huomioitavaa se, tehdäänkö äänen saaminen inspiraatiopornomielessä vai ei. Erityisesti pitäisi pitää huolta feminismin nimissä, että vammaiset miehet ja miesoletetut saavat ääntä myös muidenkin asioiden kuin vammaisuuden puolesta.

t. Jukka

+2
jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Turun Vihreiden varapuheenjohtaja, Eläinvihreiden hallituksen jäsen ja Spektri ry:n puheenjohtaja sekä Turun kaupungin vammaisneuvoston varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu