Miksi?

Sattuneista syistä kysyn, miksi.

Onko niin, että henkilön seksuaalisuudella merkitystä työtehtävien hoidossa? Jos työhön kuuluu seksuaalisuus, silloin se kuuluu. Muuten mielestäni ei. Toisaalta seksuaalivähemmistöön kuuluvalla on ehkä suurempi mahdollisuus ymmärtää muitakin vähemmistöjä.

Miksi sitten presidentinvaaleissa joidenkin ongelmana on (kuviteltu) presidentin seksuaalisuus? Ja ennen kaikkea tämä nousee esiin presidenttiehdokkaan puolison sukupuolesta. Suurempi MIKSI-kysymys on tämä: miksi homosuhteessa olevia katsotaan seksuaalisuuden kautta, mutta heterosuhteessa olevia katsotaan rakkauden kautta?

Voin vain hämmästellä, miksi etenkin homofoobikkoja kiinnostaa etenkin miesten välinen seksi. Onko kyseessä kuitenkin omat tukahdetut homoseksuaaliset halut vai jotakin muuta? Joka tapauksessa toivon jokaiselle homofoobikolle pikaista toipumista tuosta kammosta.

Suomen presidentin tehtäviin kuuluu ulko- ja turvallisuuspolitiikan johtaminen. Se, että jämähdetään ruotimaan hänen seksuaalisuuttaan, on turhaa, eikä auta ketään. Toinen asia on pohtia ylipäätään seksuaalisuuden merkitystä. Kaikkialla seksuaalisuutta on, toiset ihmiset ovat seksuaalisempia kuin toiset ja jotkut ovat aseksuaaleja. Jospa siis annettaisiin jokaisen rakastaa sydämensä valittua ja pidettäisiin ensisijaisesti huolta omasta itsestä?

T. Jukka

jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia, väestötiede), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus, uskontotiede) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden sekä Eläinvihreiden hallituksen varapuheenjohtaja sekä Vihreiden puoluevaltuuston jäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu