Miksi suren jokaista kirkosta eroamista?

Suomessa eroaa evankelis-luterilaisesta kirkosta ihmisiä päivittäin. Välillä on nähtävissä eropiikkejä usein jonkun tunnetun henkilön sanomisien myötä. Suurin tällainen eroaalto nähtiin 2010 Ajankohtaisen kakkosen Homoillan jälkeen.

Mielestäni on erittäin surullista, että ihmiset eroavat evankelis-luterilaisesta kirkosta. Ymmärrän toki erilaisia syitä, jotka ovat jokaisella henkilökohtaisia. Kuitenkin voidaan sanoa, että kirkon jäsenyys, kuten kirkon jäsenyydestä eroaminen on myös kannanotto. Näillä molemmilla on vaikutuksensa koko suomalaiseen yhteiskuntaan.

Kirkollisveron kautta vaikutetaan yhteiskuntaan monella tavalla, sillä sen avulla pidetään yllä monia palveluita. Kirkon diakoniatyö palvelee kaikkia suomalaisia jäsenyydestä riippumatta. Kirkon nuoriso- ja rippikoulutyö koskettavat suurinta osaa nuorisosta. Lisäksi erityisen maininnan ansaitsee vanhustyö, joka järjestää vanhuksille tapahtumia.

Jokainen ero vähentää resursseja kirkollisverojen kautta saaduilta toiminnoilta. Mikäli nykyinen trendi jatkuu, on tulevaisuus hankala. Diakoniatyön kautta vähävaraiset voivat saada ruokaa ja vaatteita. Nuoriso voi saada keskuudestaan uusia kavereita ja ystäviä. Vanhukset voivat saada piristystä elämäänsä. Suren siis näiden resurssien kapenemista.

Tänään alkavana tiistaina käydään kirkolliskokous- ja hiippakuntavaalit. Tiedän, että joillakin syy kirkosta eroamiseen on liittynyt kirkolliskokouksen päätöksiin, kuten naispappeuteen ja avioliittolakiin. Naispappeus on hyväksytty jo 1980-luvulla. Saa nähdä, saavatko samaa sukupuolta olevat parit vihkimismahdollisuuden uuden kirkolliskokousjäsenistön myötä.

Ystävällisin terveisin,

Jukka

jukkav

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden varapuheenjohtaja, Vihreän miesliikkeen hallituksen jäsen ja Spektri ry:n varapuheenjohtaja sekä Turun kaupungin vammaisneuvoston varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu