Mitä ajattelet huumeista?

Kannabista koskeva kansalaisaloite etenee eduskuntaan. Se on aiheuttanut paljon erilaisia mielipiteitä ja keskustelua. Tämä on ymmärrettävää, koska huumausaineet aiheeuttavat monenlaisia seurauksia. Jotkut vain päihtyvät, mutta joillekin muille saattaa tulla terveydellisiä, rikosoikeudellisia ja sosiaalisia ongelmia.

Mitä ajattelet huumeista? Jos vastustat, kuten minäkin, niin mieti sitä, mitä jo yksi huumekäry saattaa aiheuttaa. Mitä kärähtänyt hyötyy rangaistuksen aiheuttamista sosiaalisesta haitoista, jotka saattaavat estää työllistymisen? Käry voi hyvinkin syrjäyttää ihmisen. Tällöin kärynnyt voi päätyä helposti syvemmän rikollisuuden pariin. Onko se oikein ja hyväksi?

Vihreät ei halua laillistaa huumeita. Moni tässä yhteydessä tuntuu sekoittavan puurot ja vellit joko tahallaan tai tahattomasti. Se, ettei käytöstä rangaistaisi, ei tekisi huumeiden käytöstä laillista, vaan poliisilla olisi oikeus kerätä huumeet pois. Mikäli poliisi tiedustelisi huumeiden alkuperää, eikä saisi vastausta, olisi poliisilla syytä aloittaa tutkinta niskuroinnista.

Ajatteletko, että tällainen toiminta voisi lisätä käyttämistä? Olen havainnut, että pelotevaikute toimii ilmeisesti tiettyihin ikäluokkiin, joihin vielä itse kuulun. Pelotevaikute ei toimi niin vahvasti suunnilleen 1984 syntyneisiin ja sitä nuorempiin. Sen sijaan kielletty on aina kiehtonut monia ja se sysää monia käyttämään.

Itse toivon kaikille inhimillistä ajattelutapaa kaikkia ihmisiä kohtaan. Suosittelen myös päihteetöntä elämää. En ole koskaan kokeillut huumeita, enkä aiokaan kokeilla.

Inhimillisin terveisin,

Jukka

jukkav

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden varapuheenjohtaja, Vihreän miesliikkeen hallituksen jäsen ja Spektri ry:n varapuheenjohtaja sekä Turun kaupungin vammaisneuvoston varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu