Moni asia auttaisi sateenkaarevia kristittyjä

Samaa sukupuolta olevien parien oikeus kirkkovihkimiseen kuohuttaa monien mieliä. Ylipäätään sateenkaariväen oikeus saada olla seurakunnassa mietityttää vielä joitakuita.

Meitä sateenkaarevia kristittyjä on paljon. Meidän henkistä kuormaa lisää se, että joudumme usein taistelemaan oikeudesta elämäämme. Meitä ei todellakaan auta se, että liberaalit eroavat kirkosta, eikä se, että he kehottavat eroamaan kirkosta. Meitä ei myöskään auta se, että seurakuntavaaleissa liberaalit jäsenet nukkuvat. Heidän tulisi auttaa meitä niissä vaaleissa.

Vaaleissa on listat eli valitsijayhdistykset. Listoille tarvitaan 10 perustajajäsentä eli nimenkirjoittajaa. Lisäksi tarvitaan näistä asiamies ja vara-asiamies. Asiamies vie listat asiakirjoineen ja kirkkoherra tarkastaa ne. Lisäksi tarvitaan tietenkin ehdokkaita.

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkkovaltuusto ja seurakuntayhtymissä lisäksi seurakuntaneuvostot jokaiseen seurakuntaan. Paikallistasolla voidaan tehdä päätös sateenkaarimessun järjestämisestä, joskaan tämä ei hallintoelintä tarvitse. Sen sijaan virkoja täytettäessä sateenkaarityö voidaan asettaa yhdeksi työmuodoksi työntekijöiden toimenkuvia laadittaessa. Lisäksi nykytilanteessa voidaan päättää sallia tilojen antaminen sateenkaari-ihmisten käyttöön.

Jälkimmäistä päätöstä ei tarvitsisi edes tehdä, jos kirkolliskokous hyväksyisi samaa sukupuolta olevien parien kirkkovihkimisen. Kirkolliskokousvaalien äänioikeutetut valitaankin juuri seurakuntavaalien kautta.

Miten sinä olisit halukas ja valmis parantamaan sateenkaarevien kristittyjen asemaa?

Ystävällisin terveisin, Jukka

+4
jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Turun Vihreiden varapuheenjohtaja, Eläinvihreiden hallituksen jäsen ja Spektri ry:n puheenjohtaja sekä Turun kaupungin vammaisneuvoston varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu