Suomi ei ansaitse tiukkaa leikkauspolitiikkaa

Ihmisiin, varsinkin vähävaraisimpiin osuva leikkauspolitiikka ei ole toimiva ratkaisu. Laitetaanpa kuviteltu esimerkki alkuun:

Maija on työtön 35-vuotias tradenomi. Hänellä on selkävaiva, eikä hän voi tehdä kaikkea mahdollista työtä. Työvoimahallinto patistaa lähihoitajakoulutukseen, vaikka hän ei pystyisikään sitä työnään tekemään. Hän saa työttömyysturvan lisäksi asumistukea ja toimeentulotukea, vaikka Kela onkin käskenyt häntä muuttamaan pienempään asuntoon ja uhannut leikata toimeentulotukea. Sopivaa asuntoa ei ole kuitenkaan näköpiirissä. Maija selviytyy juuri ja juuri elämästään.

Jos Maijalta leikataan jotakin nykytuista, hän ei selviä. Jos vuokra jää maksamatta, on hänellä uhkana  saada häätö. Jos toimeentulotuki menee alta, joutuu hän mahdollisesti syömään epäterveellisemmin. Se taas voi altistaa muille sairauksille. Tukien varassa eläminen stressaa varmasti, eikä tällöin työn hakeminen ole niin helppoa kuin joillekin muille.

Onkin näin ollen aiheellista kysyä, olisiko järkevää pohtia sosiaaliturvaan kohdentuvien leikkausaikeuden järjettömyyttä ja sitä, mitä kaikkea pahaa niistä seuraisi.

t. Jukka

jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia, väestötiede), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus, uskontotiede) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden sekä Eläinvihreiden hallituksen varapuheenjohtaja sekä Vihreiden puoluevaltuuston jäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu