Syntyvyyden lasku ei johdu sateenkaarioikeuksista

Pekka Aittakumpu (kesk) ilmaisi huolensa syntyvyyttä ja lapsiperheitä kohtaan. Tämä on vielä täysin hyväksyttävää, koska me suomalaiset olemme ainutlaatuinen kansa, jolla on oikeus olemassaoloon, kuten myös muilla kansoilla. Lapsiperheitä on myös hyvä tukea kaikin tavoin.

Kuitenkin Pekka Aittakumpu väittää, että syntyvyyden lasku johtuisi myös homoseksuaalisten suhteiden ihannoimisesta ja homosaatiosta. Siinä hän on erittäin väärässä. Toki on totta, etteivät kaikki sateenkaarevat ihmiset lisäänny perinteisissä heterosuhteissa.

On erittäin vaarallista esittää väite ilman perusteita. Monilla sateenkaariperheillä on lapsia. On myös ollut Toivottu lapsi -sivusto, jolla aikoinaan haluttiin tavoitella adoptio-oikeuksia, jotka on sittemmin onneksi saatu. Moni sateenkaari-ihminen nimenomaan haluaa olla vanhempi ja rakastaa jälkeläisiään.

Tänään on myös maailman mielenterveyspäivä. Tämä on erityisen merkittävää huomioida Aittakummun pohdintaan liittyen, sillä moni on tässä maailmassa joutunut elämään kaapissa ja tuhoutunut sen vuoksi, että ahdasmieliset asenteet ovat tehneet elämästä sietämätöntä. Moni on päätynyt itsemurhaan. Tämä lisää kuolleisuutta ja vaikuttaa väestönkasvuun negatiivisesti. On syytäkin kysyä, kumpi on parempi: a) ihminen elää kaapissa, ahdistuu ja tekee itsemurhan vai b) saa elää vapaasti itsenään jahankkia perheen ihmisoikeuksien turvin? Tiedän, että nämä ovat ääripäät, mutta neovat tässä tarkoituksellisia.

Suosittelen jokaiselle pohtimista, miten itse voisi toimia edistääkseen syntyvyyttä. Usein riittää jo asenteiden pohtiminen: annanko kaikille samanlaiset oikeudet perheen perustamiseen?

Hyvää mielenterveyttä toivottaen,

Jukka

jukkav

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden varapuheenjohtaja, Vihreän miesliikkeen hallituksen jäsen ja Spektri ry:n varapuheenjohtaja sekä Turun kaupungin vammaisneuvoston varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu