Tarvitsemme Pridea enemmän kuin koskaan!

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) on jälleen kerran muistuttanut siitä, miksi Pridea tarvitaan. Kävin rukoilemassa hänen Facebook-seinällään postituksensa alle. Listasin siihen seuraavat 8 asiaa vastineena Räsäsen kirjoitukselle.

 

1. Pridessa on kysymys vähemmistöjen ihmisoikeuksista,
2. Pride tuo esiin luonnontieteellistä monimuotoisuutta, sillä esimerkiksi eläinkunnassa tunnetaan orankihomopari ja toisaalta useiden transihmisten aivojen on havaittu toimivan eri tavoin kuin syntymässään todetulla sukupuolella,
3. Pride pyrkii moninaistamaan ihmiskunnan historiaa ja jatkuvuutta ja saamaan lapsille oikeudet elää rakastettuina ja sellaisina kuin he ovat,
4. Pride ei pyri murtamaan oikeutta omaan sukupuoleensa,
5. Kysymys on heikossa asemassa olevien ihmisoikeuksista,
6. Todellisuus on muuttuvaa,
7. Sukupuolen kirjoon mahtuu muutakin kuin kaksi sukupuolta niin biologisesti kuin sosiaalisestikin,
8. Pride on uskontojen puolella, kunhan niiden varjolla ei rikota ihmisoikeuksia.

 

Pride ja siihen liittyvät ideologiat ovat tärkeitä keskustelunaiheita. Kuitenkin niistä tulee keskustella vähemmistöjä loukkaamatta.

 

Ystävällisin terveisin,

 

Jukka

+12
jukkav
Vihreät Turku

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden sekä Eläinvihreiden hallituksen jäsen ja Spektri ry:n puheenjohtaja sekä Vihreiden puoluevaltuuskunnan varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu