Vammaiset ehdokkaat ajavat muutakin kuin vammaisasiaa

Aika usein saa nähdä, kuinka ehdolla ollut vammainen saa pienen äänimäärän. Toisaalta joskus saa kuulla, että vammainen ehdokas ajaisi vain vammaisasiaa. Vammaiset ehdokkaat kyllä viestivät usein vammaisasioista, mutta se johtuu usein omakohtaisista kokemuksista. Vammaisasioista kysytään aniharvoin vaalikoneissa.

Vaikka vammaisten asiat ovat tärkeitä ja vammaiset ovat päättäjissä aliedustettuina, silti vammaisilla ehdokkailla on paljon muutakin kerrottavaa. Vammaisuus ei aina näy ulospäin. Nimi ja titteli ehdokaslistalla eivät tällaista viesti. Valokuvastakin vammaisuus näkyy harvemmin.

Vammaisilla on paljon muutakin osaamista. Itsekin olen opiskellut paljon kaikenlaista kasvatus-, yhteiskunta-, humanistiselta ja kaupalliselta alalta. Elämänkokemuksiini kuuluu kaikenlaista, mikä ei sinänsä ole vammaisuutta, esimerkiksi eläinasioita, köyhyyttä ja sateenkaaritematiikkaa sekä vapaaehtoistyötä. Kun minua ajattelee, tulisi minua ajatella ensisijaisesti Jukkana, jonka yksi piirre on monivammaisuus.

Haastan kaikki näkemään vammaiset ihmisenä ensisijaisesti omina yksilöinään. Milloin sinä olet viimeksi ilmaissut vammaisesta ihmisestä jotakin muussa yhteydessä kuin vammaisuudessa? Yhteys voi olla politiikan ulkopuoleltakin. Toivon lukevani esimerkkejä kommenteissa.

t. Jukka

 

+4
jukkav
Vihreät Turku
Ehdolla aluevaaleissa

Kasvatustieteen kandidaatti (erityispedagogiikka), valtiotieteiden ylioppilas (sosiologia), filosofian ylioppilas (sukupuolentutkimus) ja yo-merkonomi (vakuutustoiminta). Tällä hetkellä olen Armon Vihreiden sekä Eläinvihreiden hallituksen jäsen ja Spektri ry:n puheenjohtaja sekä Vihreiden puoluevaltuuskunnan varajäsen. Sähköpostia saa laittaa, osoite on jukka.vaisanen(at)vihreat.fi ja yhteydenottoa varten on tehtävä pieni muunnos.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu