Metsien ennallistaminen, ilmastoahdistus ja jatkuva kasvatus

Olen seurannut pitkään metsien ennallistamiseen liittyviä uutisia ja olen tullut siihen tulokseen, että se on vain keino helpottaa ihmisten ilmastoahdistusta tavalla, jossa ei tarvitse puuttua omiin kulutustottumuksiin.

Ensinnäkin luontokatoa ja ilmastonmuutosta ei voida käsitellä yhtenä kokonaisuutena. Mikäli me jätetään metsät hoitamatta ja annetaan niiden mennä luonnonvaraiseen tilaan niiden kasvu heikkenee ja samalla hiilinielu kutistuu. Jokainen metsänhoidosta ymmärtävä metsänomistaja haluaa metsäänsä mahdollisimman suuren puuston määrän kasvun ja eikö suurempi puuston määrä tarkoita myös suurempaa hiilinielua?

Metsää ei voida ikinä tarkastella muutaman vuoden vuoden ajanjaksoissa, vaan pitää nähdä paljon kauemmas vuosikymmenien päähän. Meillä on jo nyt metsiä, jotka ovat pilattu jatkuvalla kasvatuksella, kun puusto on tasaikäistä ja päältä on poistettu iso puusto ja jätetty kasvamaan kitukasvuiset yksilöt jotka on jääneet paremmin kasvuun lähteneen puuston varjoon. Tässä voidaan käyttää yhteiskuntaa esimerkkinä, kun meillä on väestö joka on pyörittänyt yhteiskuntaa ja jäävät eläkkeelle noin 65-vuoden iässä, emmehän me muodosta uutta yhteiskuntaa pyörittävää osaa niistä 65-vuotiaista, jotka ovat syrjäytyneet ja jääneet yhteiskuntaa pyörittävän osan varjoon.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu