Uutta peltoa karjalle

Aiemmassa artikkelissa väitin, että liharuuan tuotanto veisi vähemmän pelto pinta-alaa kuin kasvisruuan. Voi olla, että olin siinä väärässä, mutta se ei ole artikkelin aihe enkä rupea siitä väittelemään puutteellisen tietoni vuoksi.

Mutta kysymys kuuluu miksi maataloudessa uuden pellon raivaaminen viljelykäyttöön on nykyään kielletty, mutta nurmipeltoja saa edelleen raivata?

Toki tällä koitetaan ehkäistä metsäpinta-alan pienenemistä sillä ettei viljelykäyttöön raivattaisi lisää peltoa, mutta edelleen on sallittua raivata lisää peltomaata joka hyödyttää karjatiloja. Olenko ainut kenen mielestä tässä on ristiriita? Liharuokaa ja lihantuotantoa pidetään pahana asiana, mutta samaan aikaan luodaan lakeja, jotka rajoittavat kasviperäisen ruuan tuotantoa samalla antaen lihan tuottajan raivata lisää peltoa rehukäyttöön.

Olen edelleen sitä mieltä, että tarvitsemme molempia, niin eläin- kuin kasviperäistä ruuantuotantoa ja molempien tuottajilla pitää olla edellytykset pärjätä!

En kiistä tuottajan vastuuta, mutta kysyntä luo tarjonnan ja siihen on vastattava. Itsekeskeisistä syistä en pidä kasvissyöjiä tai vegaaneja sekasyöjää vähempiarvoisena, hehän mahdollistavat sen, että sekasyöjille riittää paremmin lihaa. Toki saatan heidän ajatusmallejaankin kyseenalaistaa ja yritän olla pahastumatta jos he kyseenalaistavat omaani, mutta fanaattista kasvissyönnin tuputtamista en sulata, rakentavan keskustelun kyllä.

P.S. Alku saattaa kuulostaa katkeran viljantuottajan puheelta karjataloutta kohtaan, mutta siitä ei ole kyse, vaan ristiriidasta joka tuli mieleeni. Kaikki kunnioitus karjatilallisille, jotka ovat työssään kiinni 24/7 ja palkaksi saavat yleensä haukkuja ja vähättelyä!!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu