Seisomme Ukrainan rinnalla

”Stand with Ukraine” luki tuttavani profiilikuvan kehyksessä. Koska hän on aivan tolkun ihminen niin kysyin, että mitä se seisominen konkreettisesti tarkoittaa? Hän kertoi siten osoittavansa mielipiteensä Venäjän hyökkäyssotaa kohtaan.

Koska olen kyyninen niin kysyin, että miten se hänen mielestään auttaa Ukrainaa. Siihen hän ei enää osannut vastata enkä minä esittänyt lisäkysymyksiä.

Me suomalaiset olemme kovia osoittamaan tukeamme hädässä oleville, jos se ei vaadi tekoja. Kerron teille salaisuuden: Profiilikuvien kehykset, tunteisiin vetoavat twiitit ja Ukrainan liput eivät auta yhtään mitään.

Somekampanjoiden ja mielenosoitusten sijaan siellä tarvitaan ASEITA ja RAHAA. Sekä ihan konkreettista apua jonka tarkemmasta sisällöstä minulla ei ole tietoa.

Entä mitä minä itse olen tehnyt Ukrainan hyväksi? Enpä juuri mitään. En ole julkisesti tuominnut sotaa koska tällaisen miehen tuomiot ovat yhtä tyhjän kanssa. Enkä ole osallistunut yhteenkään mielenosoitukseen eikä profiilikuvassani ole Ukrainan värejä.

Konkreettiset tekoni rajoittuvat siihen 55 Euroon jotka lahjoitin Unicefille ukrainalaislasten auttamiseen. Se ei ole paljon, mutta kyllä se aina Ukrainan rinnalla seisomisen voittaa.

Jussi Kolehmainen
Tampere

Työläinen Tampereelta - punaisempi kuin Paavo M. Petäjän kasvot, mutta siitä huolimatta oikein hurmaava.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu