Ukraina tarvitsee vieläkin apua!

Kahden viikon kuluttua tulee kuluneeksi seitsemän kuukautta Venäjän barbaarimaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan ja sota jatkuu edelleen. Viimeisin käänne sodassa on, että Ukrainan vastahyökkäys on lähtenyt onnistuneesti liikkeelle. Emme saa vielä unohtaa Ukrainaa, vaan Ukraina tarvitsee meidän kaikkien apua edelleen, ettei vastahyökkäys jää torsoksi.

Ukraina käy nyt omaa talvisotaansa, mutta se ei ole vain ukrainalaisten sotaa. Ukraina taistelee meidän jokaisen Venäjän rajanaapurin ja Keski-Euroopan puskurin puolesta. Venäjälle ei saa antaa signaalia, että väkivalloin voi ottaa naapureiden alueita haltuunsa. Siksi on tärkeää, että Venäjä saadaan työnnettyä pois Ukrainasta. Muuten Venäjä tekee saman tempun seuraavalle rajavaltiolleen aikanaan.

Myös Kiina seuraa, miten Venäjä onnistuu ”erikoisoperaatiossaan”. Jos tulokset tai sivuseuraamukset ovat suotuisat, voi Taiwan joutua Kiinan valloituskohteeksi. Panokset ovat maailmanmittakaavassakin suuria.

Valtiot auttavat omilla toimillaan ja meistä jokainen voi omalla henkilökohtaisella panoksellaan auttaa myös Ukrainaa. Ukraina lanseerasi toukokuussa rahankeräyssivuston United24, jossa voi maksaa suoraan ilman välikäsiä Ukrainan keskuspankille lahjoituksia. Lisäksi lahjoituksen voi korvamerkitä mm. puolustustaisteluun, lääkinnälliseen apuun tai jälleenrakentamiseen. Myös droneille löytyy oma lahjoituskanavansa. Kaikkeen noihin on tarvetta – etenkin humanitaarisella osa-alueella.

Slava Ukraini!

+2
jussijaakkola
Helsinki

Politiikkaa seuraava helsinkiläinen. Kirjoitti aktiivisemmin vuosina 2011-1012 eurokriisin aikoihin. Kirjoittaminen väheni, kun silloiset kriisimekanismit piilotettiin Euroopan vakausrahaston alle.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu