Puolueiden mustamaalaus kouluissa

Kuntapoliitikko Mikko Kangasoja kirjoitti blogin siitä, kuinka ”vaalisabotaasi kukkii”. Hän lisäsi siihen alaotsikon ”Mustamaalaus kouluissa”, jonka alla hän totesi, että ”On tiedossa useita kouluja, joissa opettaja on suoraan väittänyt Perussuomalaisia rasistiseksi puolueeksi, kun nuorille pitäisi järjestää varjovaalit”. Koulumaailmaa aktiivisesti läheltä seuraavana yllätyin tästä väitteestä, koska en ole siitä kuullut mistään tietolähteestä. Jos usean koulun opettajat sabotoivat nuorten varjovaalit haukkumalla opetuksessaan puolueita niin se on ehdottoman tuomittavaa ja haitallista toimintaa, joka pitää tutkia.

Kangasojalta kysyttiin blogissa perusteita väitteelle mutta hän kirjoittaa, että ne ovat kyllä faktoja muttei hän aio niitä luetella, eikä ilmeisesti toimittaa viranomaisille. Tässä on paljon samaa oppilastyö-kohun aikaan Huhtasaaren täällä kirjoittaman blogin kanssa, jossa hän ilmoitti saaneensa todisteita ”kuinka koulujen opettajat lietsovat ja kannustavat vihaan” puolueita kohtaan mutta hänkään ei toimittanut todisteitaan viranomaisille.

Huhtasaari vertasi koulujen tilannetta siihen kuinka ”Aikoinaan totalitaristisissa yhteiskunnissa pyrittiin jo pienet lapset aivopestä kannattamaan tiettyä poliittista aatesuuntaa.” Kangasoja jatkaa aikalailla samalla linjalla todetessaan, että ”Menestyvät yhteiskunnat mätänevät sisältäpäin ja ne mätänevät näiden opettajien teoilla.”

Koulujen opetuksessa on erityisen tärkeää vaalia yhdenvertaisuutta ja puolueettomuutta. Jos näiden poliitikkojen esittämät väitteet pitävät paikkansa, ne pitää tutkia. Jos ne ovat vain poliittista retoriikkaa vaalien alla niin sellainen toiminta on yhtä tuomittavaa ja vaarallista.

jussikangasluoma
Sitoutumaton Oulu

Englannin kielen opettaja, kansainvälisyys- ja projektikoordinaattori, muusikko, videotuotantoon keskittynyt nörtti ja keskiraskaan sarjan pendelöijä. Raudaskylän lukio.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu