Kokoomuksen aatteet

Jokin aikaa sitten vierailin Kokoomuksesta kertovalla Wikipedia-sivulla. Silloin siellä kerrottiin että:

”Kansallinen Kokoomus on alusta alkaen kokenut konservatismin, sosiaalireformismin, kapitalismin, nationalismin ja liberalismin välistä kilpailua puolueen sisällä.”

Näen nämä teemat mieluummin toistensa tukijoina, ei kilpailijoina.

– Konservatismi on yhteiskunnan kokemusperäisten hyvien käytänteiden ja periaatteiden hyödyntämistä.

– Sosiaalireformismi tuo mahdollisuuksien tasa-arvoa ja rakentaa oikein mitoitettua yhteiskunnan palveluinfrastruktuuria.

– Kapitalismi ja markkinatalous tehostavat toimintaa, kannustavat ja mahdollistavat ihmisille uuden luomisen ja siten tuovat kasvun kautta vaurautta, hyvinvointia ja itsenäisyyttä suomalaisille.

– Nationalismi tarkoittaen oman kansan, kielen ja kulttuurin arvostamista ja suosimista, kansallisuusaatetta, vaatimusta oman kansan vapaudesta ja oman kulttuurin kehittämisestä. Se pitää yllä luottamusta ja yhteishenkeä. Yhdessä toisiimme luottaen saamme enemmän aikaiseksi.

– Liberalismi ihmisen vapauden kautta tuo esille ihmisen parhaan potentiaalin hyödyttäen ihmistä itseään ja koko yhteiskuntaa

Kaikilla on oma myönteinen roolinsa suomalaisessa yhteiskunnassa.

Kokonaisuuden on kuitenkin oltava tasapainossa, jotta näistä teemoista pitää saada paras irti:

Jos esimerkiksi sosiaalireformismin nimissä rakennetaan liian raskas tai väärin painottuva julkinen sektori, verot tukahduttavat kapitalismin ja markkinatalouden kyvyn luoda vaurautta ja hyvinvointia.

JussiKoskinen

Teollisuuskokemus 1989 - 2012 Liikkeenjohdon ja sähkötekniikan diplomi-insinööri. Johtanut globaalia tuotelinjaa tietoliikenneteollisuudessa, Keski-Euroopan myyntialuetta koneteollisuudessa, markkinointia ja liiketoimintaa kulutuselektroniikassa. Yksityissijoittaja Arvonmääritykseen perustuvaa sijoittamista. Toiminut instituutiosijoittajana. Osakesäästäjien Keskusliiton hallituksessa. Kokoomus: Puoluevaltuusto & Uudenmaan ryhmän PJ, Uudenmaan piirin hallitus, Espoon Kokoomuksen hallitus ja Haukilahden-Westendin Kansalliseuran PJ

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu