Fukushiman luonnonkatastrofista on kulunut yksi vuosi

Tasan vuosi sitten Japanin Fukushiman aluetta koetteli erittäin ankara maanjäristys (voimakkuudeltaan 9,0 Richterin asteikolla). Maanjäristystä seurasi valtava hyökyaalto, eli tsunami (väitetään hyökyaallon korkeuden olleen yli 40 metriä).

Maanjäristys ja hyökyaalto surmasivat nykyisen virallisen tiedon mukaan 15 846 ihmistä, ja katosi 3317 ihmistä. 128 558 rakennusta tuhoutui ja 916 883 rakennusta vaurioitui tässä luonnonkatastrofissa.

Hyökyaalto ja japanilaisten tekemät virheet johtivat Fukushiman ydinvoimalaitoksen vakavaan vaurioitumiseen. Tarkemmin sanottuna Fukushiman kahdesta ydinvoimalaitoksesta toinen vaurioitui pahasti. Ydinonnettomuudesta ja japanilaisten tekemistä virheistä kerrotaan tarkkaa tietoa tässä artikkelissa.

Huomionarvoista on median suhtautuminen kyseiseen valtavaan luonnononnettomuuteen – katastrofiin. Puhutaan suurin kirjaimin ydinonnettomuudesta, vaikka ydinonnettomuudesta ei aiheutunut yhtään kuolemantapausta, eikä kukaan ole edes sairastunut säteilysairauteen Fukushiman ydinonnettomuuden seurauksena.

Nimenomaan valtavan voimakkuuden omaavat maanjäristys ja tsunami aiheuttivat kuolemantapaukset – ei ydinvoima. Ydinvoimala kärsi suuria vahinkoja, mutta sen luonnonkatastrofin rinnalla ydinvoimalan taloudelliset vahingot ovat kuitenkin vain murto-osa muista maanjäristyksen ja tsunamin aiheuttamista vahingoista.

—–

Ydinvoima on ympäristöystävällistä, halpaa, eikä tarvitse tukiaisia.

Polttamiseen perustuva (kivihiili, turve, hake, öljy, palavakivi, ruskohiili, …) energiantuotanto tappaa joka päivä suuren määrän ihmisiä mm. tuottamiensa pienhiukkasten avulla. Polttamiseen perustuvaa energiantuotantoa (mukaanluettuna kaukolämpö) pitää vähentää mahdollisimman nopeasti ja on rakennettava runsaasti uutta ydinvoimaa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu