Venäjä "itkee" Georgian ja USAn yhteisiä sotaharjoituksia

Venäjän ulkoministeri Lavrov alkoi tänään ”parkumaan” Duumassa pitämässään puheessa Georgian ja USAn parhaillaan käynnissä olevista yhteisistä kaksiviikkoisista sotaharjoituksista.

On se nyt ihan kauheaa kun imperialistisen roistovaltion Venäjän brutaalin hyökkäyksien (mm. vuonna 2008) kohteeksi joutuneen Georgian asevoimat harjoittelevat jenkkien Merijalkaväen kanssa. Jospa siitä vaikka olisi hyötyä Georgian puolustukselle kun Venäjä seuraavan kerran hyökkää Georgian kimppuun.

Lavrov tapasi USAn ulkoministeri Clintonin New Yorkissa 12.3.2012 ja nosti siellä esiin USAn ja Georgian välisen sotilaallisen yhteistyön – toivottavasti Hilary Clintonilla oli tarjota Lavroville nenäliina kuivaamaan krokotiilin kyyneleitä.

—–

Georgian Kansallisen Turvallisuusneuvoston sihteeri Giga Bokeria kommentoi Lavrovin puhetta: ”on kyynistä valtiolta, joka miehittää 20% Georgian alueesta ja järjesti etnisen puhdistuksen (ajaen georgialaiset kodeistaan – jp) uhaten valtiomme suvereenisuutta esittää huolestumisensa harjoituksista strategisen kumppanimme kanssa.”

”Se ei ole ryssien asia” Bokeria sanoi. ”Puolustus ja turvallisuusyhteistyö Georgian ja USAn välillä syvenee ja jatkuu olkootpa herra Lavrov tai koko Venäjän hallitus asiasta mitä mieltä hyvänsä.” Bokeria jatkoi.

Lisää täältä. Englanniksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu