Georgia ottaa sotilaallisen yhteistyön USAn kanssa ihan tosissaan

USAn puolustusministeri Leon Panetta vieraili Afganistanissa Helmandin maakunnassa palvelevien Georgian joukkojen luona eilen 14.3.2012 kiittäen georgialaisia palveluksista maataan ja Afganistania kohtaan. Kiitos on hyvin aiheellinen, sillä Helmandin maakunta on kaikkein kovin paikka Afganistanissa. Georgian tappiot (KIA) Afganistanin operaatiossa ovat olleet tähän mennessä 15 sotilasta – kaikki Helmandissa.

Georgia on väkiluvultaan hieman Suomea pienempi ja oleellisesti köyhempi valtio – kun imperialistinen roistovaltio Venäjä on miehittänyt ja ryöstänyt Georgiaa oleellisen osan siitäkin ajasta kun Suomi on saavutettuaan loistavia torjuntavoittoja sodissa Venäjää vastaan säilyttänyt itsenäisyytensä.

Parhaillaan Georgian Vazianissa on käynnissä Georgian ja USAn yhteinen sotaharjoitus – tosin jenkkien  Merijalkaväen sotilaita osallistuu vain noin 300. Venäjä on kuitenkin raivoissaan jo siitäkin.

Georgialaisia sotilaita palvelee Afganistanissa tällä hetkellä noin 940 miestä, joka on moninkertainen määrä suomalaisiin verrattuna Afganistanissa. Georgia kuitenkin kasvattaa joukkojensa määrän Afganistanissa vielä tämän vuoden aikana yhteensä 1685 mieheen. Hyvä Georgia, jotkut lopettavat homman kesken, mutta georgialaiset kantavat lippuaan ylpeinä jatkossakin.

USA luottaa Georgiaan ja Georgia luottaa USAan. Ja ryssät kiehuvat raivosta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu