Risti seinään – Venäjä ja minä olemme yhdestä asiasta samaa mieltä

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov tiedotti eilen haastattelussa TV-kanavalle Tolo, että NATO ei saa vetää joukkojaan Afganistanista ennen kuin Afganistanin hallituksen joukot kykenevät vastaamaan turvallisuudesta maassa.

Lavrov: ”YKn turvallisuusneuvosto valtuutti rauhanturvajoukot toimimaan Afganistanissa, eivätkä ne joukot saa poistua ennenkuin valtuutus on täytetty.” Lähde.

Olen kerrankin Venäjän kanssa samaa mieltä. Afganistanin kansa on kärsinyt sodista jo ihan tarpeeksi.

Imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkäsi Afganistaniin vuonna 1979 tekemään afgaanien kansanmurhaa tarkoituksenaan koko maan valloittaminen. Enemmän kuin miljoonan afgaanin arvioidaan saaneen surmansa tässä Venäjän imperialistisessa valloitussodassa – mutta kuten artikkelistani (sininen sana on linkki) näkyy, niin ei Venäjänkään tappiot olleet vähäisiä. Venäjä jatkoi joukkomurhaamistaan noin 10 vuotta ja joutui sodan hävinneenä vetämään joukkojensa rippeet Afganistanista vuonna 1989.

Sen brutaalin valloitussodan seurauksena Afganistanissa pääsi valtaan islamifundamentalistit, jotka kaadettiin USAn liittolaisineen avulla. Nyt niitä kiihkoislamisteja ei saa päästää uudelleen valtaan estämään naisten työnteko ja tyttöjen koulunkäynti.

 

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu