USA myy Georgialle M4 rynkkyjä – vaan onko se hyvä rynkky

M4 on lyhyt ja kevyt rynkky, joka käyttää kevyttä NATOn standardipatruunaa.

Jenkkien tapa ampua sarjatulella ympäriinsä vaikka ei edes näe vihollista puolustaa tietysti kevyttä asetta ja kevyttä patruunaa, että sotilas jaksaa kantaa mukanaan runsaasti patruunoita. Esimerkiksi asutuskeskustaistelussa aseen lyhyydestä on tietysti hyötyä.

Georgialla on pitkän Venäjän miehityskauden jäljiltä venäläisiä rynkkyjä, esimerkiksi AK-47, joka on hyvin toimintavarma ase.

Onkohan Georgian järkevää osaa jenkkirynkkyjä, kun on ennestäänkin rynkkyjä olemassa?

Minusta Georgian pitäisi ostaa omalta teollisuudeltaan kylkimiinoja, viuhkapanoksia ja kaukolaukaisimia suuria määriä. Georgian maasto sopii ideaalisesti miinoilla ja kaukolaukaisimilla toteutettaviin väijytyksiin. Teillä on usein toisella puolen rotko ja toisella puolen jyrkkä seinä. Kaukaa vuorelta voisi painaa nappia, jolloin radiosignaali räjäyttää miinan. Rynkkyjä käytettäisiin vain itspuolustukseksi jos kaikki menee pahasti pieleen.

Siltoja riittää myös vihollisen alta räjäytettäväksi suuria määriä – taaskaan rynkylle ei ole käyttöä.

Räjähteillä voisi aikaansaada suuria maanvyörymiä vihollisen niskaan ja samalla tukkia tien kulkukelvottomaksi pitkäksi aikaa.

No, jenkkien aseteollisuus on tietysti tyytyväinen saadessaan tilauksia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu