Venäjän johtoon kriittisesti suhtautuvan Novaja Gazetan toimittaja piestiin tänään

Toimittaja Jelena Milašina on kirjoittanut Novaja Gazetaan artikkeleita mm. Pohjois-Kaukasian tapahtumista ja poliisin korruptiosta.

Hänen kävellessään ystävänsä kanssa kotiinsa Moskovan lähellä Balašihhan kaupungissa kaksi henkilöä hyökkäsi heidän kimppuunsa, jolloin mm. toimittajan hampaat lyötiin kurkkuun. Toimittajan arvion mukaan hänet olisi tapettu ellei paikalle olisi sattunut sivullisia henkilöitä jotka tulivat apuun.

Kuinka ollakaan poliisilta kesti tulla paikalle puolitoista tuntia, eikä viranomaisilla ole ollut kiinnostusta tutkia hyökkäystä, ei edes keskustella toimittajan kanssa. Hyökkääjät eivät olleet kiinnostuneita uhriensa rahoista. Lähde.

—–

Todettakoon, että urhean Novaja Gaetan tutkivan toimittajan ja kirjailijan Anna Politkovskajan murhaajia ”ei ole vieläkään saatu selville”. No, kun Venäjän FSB (entiseltä nimeltään KGB) murhaa ja tutkii murhaa, niin oikean syyllisen selvittäminen ottaa aikaa.

Anna ei suinkaan ole ollut ainoa murhattu Novaja Gazetan toimittaja.

Anna tutki myös FSBn tekemiä kerrostalojen räjäytyksiä Venäjällä, joissa kuoli satoja ihmisiä, ja jotka olivat ”Mainilan laukaukset” tekosyyksi Venäjän rikolliselle hyökkäykselle Tshetsheniaan.

Kuinka ollakaan niitä kyseisten räjäytysten tutkijoita on murhattu vähittäin ja tukuttain – esimerkiksi Litvinenko poloniumilla Englannissa. Venäjä ei suostunut luovuttamaan murhaajaksi epäiltyä FSBläistä tuomittavaksi Englantiin, vaan hän on nyt syytesuojassa Venäjän ”parlamentissa”.

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu