Hyvä jippo Georgian presidentiltä – viisumivapaus venäläisille

Kun Georgia (presidentin aloitteesta) antoi yksipuolisen viisumivapauden venäläisille helmikuun lopussa, niin minun reaktioni oli että pieleen meni. Ajattelin venäläisten vakoojien, terroristien ja rikollisten pääsevän liian helposti Georgiaan.

Venäläisten matkustaminen Georgiaan onkin lisääntynyt 70% vuotta aiemmalta tasolta. Kun Kreml nyt yrittää padota turistivirtaa Georgiaan, niin ymmärrän presidentti Saakashvilin tehneen oikean jipon Kremlille.

Nyt venäläiset pääsevät omin silmin näkemään Georgiassa että Kremlin Georgian vastainen propaganda on valhetta ihan alusta loppuun. Kreml väittää Saakashvilia diktaattoriksi ja puolustavansa Georgian kansaa taistellessaan Saakashvilia vastaan – kun venäläiset nyt pääsevät entistä vapaammin keskustelemaan tavallisten georgialaisten kanssa Georgiassa niin he huomaavat valtaosan georgialaisista kannattavan Saakashvilia ja vihaavan Venäjää sen imperialististen hyökkäyksien vuoksi Georgiaa vastaan.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu