Kansai Electric käyttää 2500 miljoonaa USD ydinturvallisuuteen

Japanilainen ydinvoimayhtiö Kansai Electric käyttää 2500 miljoonaa dollaria neljän vuoden kuluessa parantamaan 11 ydinreaktorin turvallisuutta mm. maaanjäristyksiä ja tsunameja vastaan. Rakennetaan mm. jatkuvasti käytettävissä olevat akustot hätätilanteita varten.

Kaikki ne 11 ydinreaktoria on ajettu alas stressitestejä varten, mutta kaksi jo stressitestit läpäissyttä reaktoria pyritään käynnistämään ennen kesää. Lähde.

Kun Japanin alue on maanjäristysherkkää ja korkeat tsunamit (hyökyaallot) ovat siellä mahdollisia, niin on hyvä parantaa varautumista niihin.

Fukushiman tsunami ja sen seurauksena alas ajetut ydinvoimalat ovat aiheuttaneet sähköpulaa Japanissa vaikka sähköntuotantoa mm. öljyä polttamalla on lisätty hyvin voimakkaasti. Suomeksi se tarkoittaa, että ympäristön saastuttaminen polttamisesta johtuen on lisääntynyt hyvin merkittävästi.

Ydinvoima on ympäristöystävällistä, halpaa, eikä tarvitse tukiaisia – Suomeen pitää rakentaa hyvin runsaasti uutta ydinvoimaa, jotta voidaan ajaa alas erittäin saastuttavaa polttamiseen perustuvaa energiantuotantoa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu