Venäjän propaganda

Venäjän propagandakoneisto toimii edelleen erittäin hyvin rasvattuna. Erinomainen esimerkki tästä on se miten Georgian pääministereiden vaihdoksista uutisoidaan – jos yleensä uutisoidaan.

Muutama kuukausi sitten Georgian pääministeriksi vaihdettiin nuori diplomaatti Grigol Mgaloblishvili, joka siihen saakka toimi Georgian suurlähettiläänä Turkissa. Häntä edeltävä pääministeri oli Lado Gurgenidze. Pääministerin vaihdoksen yhteydessä Venäjän propaganda julisti, että presidentti Saakashvili ei tullut toimeen pääministerin kanssa, joten pääministeri sai potkut.

Todellisuudessa Saakashvili pyrkii löytämään parhaan henkilön kuhunkin tehtävään olosuhteet huomioiden. Niinpä kun Nabucco kaasuputki on Georgian kannalta strategisen tärkeä asia, niin Lado Gurgenidze on nimitetty ajamaan sitä kaikin voimin.

Venäjän propaganda väitti, että Saakashvili olisi lyönyt pääministeri Grigol Mgaloblishvilia ja heittänyt häntä kännykällä, ja siksi pääministeri olisi taas vaihtunut. Todellisuudessa pääministeri teki erittäin pitkää työpäivää jatkuvasti – ja presidentti kiitti häntä julkisesti siitä sanoen, ettei hän itse kykene sellaiseen ponnistukseen. Mgaloblishvili oli kuitenkin vakavasti sairas, joten hän itse katsoi parhaaksi erota (kun tarvitsee kuukausitolkulla tehohoitoa saksalaisessa sairaalassa).

Ensimmäinen varapääministeri Nika Gilauri on nyt luonnollinen pääministeriehdokas – joka tarvitsee Georgian parlamentin hyväksynnän nimitykselleen uudeksi pääministeriksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu