Julia Timoshenkon puolesta ollaan huolestuneita korkella tasolla

En edelleenkään tiedä onko Timoshenko ”lintu vai kala”, mutta kiinnostava tapaus kuitenkin.

Timoshenko oli yksi Ukrainan oranssin vallankumouksen sankareista tuoden maahan edes tuulahduksen demokratiasta. Ukrainan presidentti Justshenkon ja pääministeri Timoshenkon aikana Ukraina suuntautui länteen haluten myös NATOn jäsenmaaksi ja haluten että Venäjän sotilastukikohta Ukrainassa suljetaan.

Nykyinen Ukrainan hallinto on Venäjämielinen, ellei jopa Venäjän toimenpitein valtaan saatu – teki Venäjän kanssa hirvittävän pitkän sopimuksen jonka mukaan Venäjän sotilastukikohta saa olla edelleen Ukrainan alueella.

Nykyinen Ukrainan hallinto on pistänyt Timoshenkon vankilaan, eikä ainakaan näytä siltä että kohtelu vankilassa olisi asiallista.

Häneltä on esimerkiksi kielletty puolueeton lääkärinhoito, vaikka on sairas. Niinpä Timoshenko on nyt syömälakossa.

Puolenkymmentä valtionpäämiestä on kieltäytynyt matkustamasta Ukrainaan kokoukseen vastalauseena Timoshenkon kohtelulle.

Nyt USAn ulkoministeri Clinton vaatii, että USAn suurlähettiläs Ukrainassa pääsisi tapaamaan Timoshenkoa. USAn pyrkimyksenä on, että Timoshenko ja muut entiset ministerit vapautetaan vankilasta ja heidän poliittiset oikeutensa turvataan.

 

 

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu