Valkokaartilaiset on ehdottomasti ammuttava

Suomalaiset punikit vaahtoavat edelleen siitä, että Suomen vapailla vaaleilla valittua eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan aseelliseen kapinaan nousseita kuoli vankileireillä ja jopa joissakin tapauksissa teloitettiinkin. Kannattaa huomata, että se kapina tapahtui sodan aikana (Suomen Vapaussota Venäjää vastaan 1918) joten kyseessä olivat maanpetokseen syyllistynyt joukko. Maanpetoksesta on hyvin yleisesti ollut voimassa kuolemanrangaistus.

Otsikossa ei kuitenkaan tarkoiteta suomalaisia.

Venäjän NKVD:n (KGB:n aiempi nimi) käsky tarkoitti tietenkin valkoisia venäläisiä, jotka olivat puolustaneet Venäjän hallitusta kapinallisia vastaan: ”Sama NKVD:n 30.8.1918 päivätty ohje suuntasi ponnistelut: ”kaikkien valkokaaartitoimintaan sekaantuneiden ehdottomaan ampumiseen”. – – ”Jos Novotsherkaskissa samana vuonna teloitetaan ampumalla raskaana oleva upseerin vaimo miehensä piilottelemisesta, niin mihin kategoriaan se on merkittävä?” (Aleksandr Solzhenitsyn, Gulag, 2012, sivut 46-47)

Niin, onneksi punikkien kapina, joka oli Venäjän yllyttämä ja Venäjän aseistama saatiin kukistettua ja Suomi voitti Vapaussodan imperialistista Venäjää vastaan – muuten Suomessa olisi tapahtunut punikkien ja venäläisten toimesta todellinen verilöyly ja huomattava osa siitä verilöylystä selvinneistä olisi joutunut vielä Venäjän vankileirien saaristoon, josta useimmiten ei selvinnyt hengissä.

—–

Todettakoon, että olen toki lukenut kauan sitten Vankileirien saariston, mutta nyt olen lukemassa uutta versiota, jossa kaikki osat on ympätty yhteen yli 1000 sivuiseen kirjaan. Saatesanat Sofi Oksaselta.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu