Venäjä uhkaa jälleen hyökätä ballistisilla ohjuksilla

Venäjän yleisesikunnan päällikkö kenraali Nikolai Makarov kertoi 3.5.2012 Moskovassa, että Venäjä voi  päättää tehdä ennakoivan iskun Eurooppaan suunniteltavaa ohjuspuolustusjärjestelmää vastaan.

Tänään oli sitten Venäjän puolustusministeri Anatoli Serdjukovin vuoro uhkailla ohjusiskulla: ”Me kiinnitimme ohjuspuolustusjärjestelmäneuvotteluissa vielä kerran huomiota, että ohjuspuolustusjärjstelmän rakentaminen aiheuttaa meillä tiettyjä epäluuloja – vastaavasti aloitamme hävittämään sitä ohjuspuolustusjärjestelmää.”

Serdjukovin mukaan Venäjä ei tarvitse mitään uusia asejärjestelmiä ohjuskilven hävittämiseen vaan: ”Se sama Iskander-ohjusjärjestelmä saa alkaa neutralisoimaan välineitä, jotka voivat häiritä meidän ohjuksiamme.” Lähde.

—–

Joopa joo, USA aikoo rakentaa erittäin pienen ja heikon ohjuspuolustusjärjestelmän Pohjois-Korean ja Iranin aiheuttamaa ohjusuhkaa vastaan. Kyseessä on nimenomaan puolustuksellinen järjestelmä josta ei ole uhkaa kenellekään. Sitä ei voisi mitenkään käyttää hyökkäykseen vaan vain erittäin pienen hyökkäyksen torjumiseen. Venäjän massiivista atomiasetta vastaan sillä ei olisi mitään merkitystä.

Suunnitelmissa on ollut rakentaa tutka-asema Tshekkiin ja hyvin pieni määrä ohjustentorjuntaohjuksia Puolaan.

Venäjä uhkailee läntisiä demokratioita ennakoivalla iskulla ja ballistisilla ohjuksilla – se on tyypillistä Venäjää. Niistä ohjustentorjuntaohjuksista voisi olla erittäin vähän haittaa KUN imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkää länteen, mutta minkäänlaisia puolustusjärjestelyjä ei suvaita. Ihan vastaavasti Venäjä vaati Suomea hävittämään oman puolustuslinjansa ennen Talvisotaa – aivan kuin niillä muutamalla betonikorsulla ja piikkilankaesteillä olisi voinut hyökätä Pietarin kimppuun.

—–

On hyvin valitettavaa, että jenkit valitsivat presidentikseen pehmeän Obaman, eikä jämäkkää John McCainia.

—–

Venäjä parhaillaan syyttää Georgiaa terrori-iskun valmistelusta Venäjää vastaan – joopa joo pienet naapurit ovat aina hyökkäilleet mahtavaa Venäjän imperiumia vastaan. 🙂 Todellisuudessa nimenomaan Venäjä on järjestänyt pommi-iskuja Georgian alueella ja yrittänyt vieläkin useampia, mutta niitä on saatu torjuttua Georgian viranomaisten toimesta. On vain ajan kysymys milloin Venäjä hyökkää seuraavan kerran demokraattisen Georgian kimppuun.

—–

Hyvältä ei kuitenkaan näytä – ja typerät Suomen poliitikot ajavat urakalla Suomen puolustuskykyä alas.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu