Yhtenäinen Georgia

On ”ymmärrettävää”, ettei Suomessa uutisoida sitä, että Georgian uuden pääministerin johtamalla hallituksella on hyvin suuri kannatus – sillä sehän ärsyttää Venäjää suunnattomasti.

Georgian vakavasti sairaan edellisen pääministerin Grigol Mgaloblishvili tilalle nimitety uuden pääministerin Nika Gilaurin hallitus sai tänään Georgian vapailla vaaleilla valitulta parlamentilta luottamuslauseen äänin 106-8.

Georgialaiset seisovat käytännöllisesti katsoen yhtenä miehenä presidenttinsä ja hallituksensa takana – haluten takaisin parhaillaan Venäjän miehittämänä olevat Georgian lailliset alueet.

Venäjä hyökkäsi jälleen Georgian kimppuun elokuussa 2008 yrittäen valloittaa koko Georgian miehitykseensä – minimitavoitteena oli kaataa Georgian laillinen hallitus ja korvata se venäjänmielisellä nukkehallituksella. Edes se minimitavoite ei toteutunut.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu