Viron työttömyys vain 6,8%

Tällä viikolla Viron työttömyysaste laski 6,8%:n työikäisestä väestöstä. Hyvä Viro!

Itä-Virun maakunnassa jossa enemmistö asukkaista on vironkieltä osaamatonta porukkaa – lähinnä venäläisiä – työttömyys on kaikkein korkeinta 12,2%. Sen sijaan lähes puhtaasti virolaisten asuttamissa Tarton ja Viljandin maakunnissa työttömyysaste on pienin, eli 4,4%.

Kun otetaan vielä huomioona että Viron valtionvelka on EU-maiden pienin – lähes olematon ja budjetti ylijäämäinen, niin Viroa ja etnisiä virolaisia kannattaa onnitella.

On toisaalta hyvin valitettavaa että Venäjä puoli vuosisataa kestäneen brutaalin miehityksen aikana asutti laittomasti Viroon runsaasti venäläisiä – ne ovat Viron suuri ongelma.

”Siperia opetti” virolaisia niin perusteellisesti, että Viro on tänä vuonna saanut nostettua puolustusmäärärahansa kahteen prosenttiin bruttokansantuotteesta ja aikoo pitääkin ne vähintään sillä tasolla – siitäkin Suomen pitäisi ottaa oppia Virosta. Kuin myös esimerkiksi siitä, että vasta yrityksestä ulos otettavaa voittoa verotetaan.

Virolla ei ole pienintäkään aikomusta luopua asevelvollisuudesta – päinvastoin, vaikka Viro on NATOn jäsenmaa Viro rakentaa kaikin voimin omaa itsenäistä puolustustaan kuntoon. Olen ylpeä siitä että noin kuukauden kuluttua tulee 20 vuotta täyteen minun vapaaehtoista maanpuolustustyötäni Viron maanpuolustuksen kehittämiseksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu