Mitä lahjakkuudesta voi seurata?

Suomessa ja toki jossakin muuallakin lahjakas nuori oppilas voi saada stipendin (rahaa) tukemaan hänen opintojensa menestyksellistä loppuunsaattamista.

Lahjakkaaksi huomattu oppilas saa työtarjouksia sen sijaan että hänen tarvitsisi hakea työpaikkaa (näin kävi aikoinaan minullekin paljon yli 40 vuotta sitten).

Lahjakas oppilas voi usein valita itse työpaikkansa johon hän sitten menee töihin.

Lahjakas työntekijä taas voi usein valita seuraavan työpaikan josta hänelle tarjotaan reilua palkankorotusta nykyiseen työpaikkaan nähden. Nykyisestä työpaikasta tarjotaan reilua palkankorotussta, ettei lähtisi uuteen työpaikkaan (niin on minullekin käynyt).

 

—–

 

Tämä on kuitenkin vain kolikon normaali toinen puoli.

Sen kolikon toinen epänormaali toinen puoli taas tarkoittaa:

Hyvässä lykyssä tällainen loistava kyky heti ammutaan, hirtetään, kidutetaan kuoliaaksi, tms. niiden surkimusten kommunistien toimesta, jotka eivät itse kykene mihinkään positiiviseen.

Pikkuisen epäonnea niin kyseinen lahjakkuus sattuu asumaan imperialistisen roistovaltion Venäjän miehittämänä olevalla alueella – silloin se merkitsee:

– parhaimmassa tapauksessa hengen menetystä heti (ei tarvitse turhaan kärsiä ennen kuolemaa);

– no, on tietenkin mahdollisuus joutua ”vain” vankileiriin, vankilaan, työleiriin, tms. jolloin on olemassa hyvin pieni mahdollisuus että jostakin kohalon oikusta säilyy fyysisesti hengissä mutta henkisesti täysin nujerrettuna;

– erittäin pieni, mutta kuitenkin mahdollisuus, on päästä pakenemaan johonkin demokraattiseen länsimaahan, mutta silloinkin joutuu pekäämään että nämä luovuttavat takaisin Venäjälle varmaan kuolemaan kidutettuna.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu