Putin pihalla kuin lumiukko (Niinistön vierailu Venäjälle)

Kun Suomen presidentti Sauli Niinistö tapasi Venäjän KGB-diktatuurin asettaman keulakuvan Putinin Venäjän miehittämänä olevalla Suomen alueella, niin Putin sanoi Niinistölle suunnilleen näin (suomennokseni):

”Minä arvaan että millaisen hyvänsä valtion liittyminen sotilasliittoon tarkoittaa jossakin määrin suvereniteetin menetystä ja osa suvereenisuudesta annetaan kansainvälisen organisaation tasolle. Juuri esitettiin kysymys viisumeista (viisumivapaus Suomen ja Venäjän välille) ja herra presidentti (Suomen presidentti Sauli Niinistö) sanoi että me emme saa päättää siitä sillä sen oikeuden olemme antaneet Brysselin tasolle. Se sama tapahtuu jos Suomi astuu NATOn jäseneksi, osa päätöksenteosta annetaan NATOn tasolle. Esimerkiksi jos tulee kysymys joidenkin hyökkäysohjusjärjestelmien lupaamisesta tai jostakin muusta joka uhkaa turvallisuuttamme, niin luonnollisesti voi se laukaista meidän vastareaktion Venäjän taholta. Mutta Suomi voi meille sanoa samalla tavalla kuin viisumikysymyksessä, että he eivät yksinkertaisesti voi tehdä mitään, mutta vastatoimet Venäjän taholta tulevat varmasti. Mihin me sitä tarvitsemme?”

—–

Todellisuudessa NATOssa tehdään konsensuspäätöksiä, jokaisella jäsenmaalla on yksi ääni ja veto-oikeus (paitsi artiklan viisi tapauksessa jos joku jäsenmaista on jo joutunut sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi, silloin yksi jäsenmaa ei voi estää vastatoimia).

Siten NATO EI voi pakottaa Suomea suostumaan esimerkiksi hyökkäysohjusjärjestelmiensä sijoittamista Suomen alueelle. Suomi päättää ihan itse mitä Suomen alueelle saa sijoittaa. Eli Suomeksi sanottuna Putin jauhoi paskaa.

Niinistön olisi pitänyt sanoa se heti Putinille päin naamaa. En tiedä vastasiko Niinistö yhtään mitään – ilmeisesti ei.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu