Ihmisoikeuksia loukataan Virossa

Virossa tapahtuu jatkuvasti törkeitä ihmisoikeuksien loukkauksia, joihin on syytä kiinnittää laajaa huomiota. Pitäisiköhän meidän organisoida mielenosoituksia tilanteen korjaamiseksi? Vai miten voisimme puuttua asiaan tehokkaasti?

Nimittäin kaikkialla Viron alueella virolaiset eivät saa palveluja Viron virallisella kielellä – vironkielellä. Se on perustavanlaatuinen ihmisoikeusloukkaus.

Virossa on Venäjän puoli vuosisataa kestäneen miehityksen jäljiltä runsaasti Viroon miehityksen aikana laittomasti asutettuja venäläisiä, jotka eivät ole opetelleet vironkieltä. Kun näitä ummikkoja toimii esimerkiksi lääkäreinä, poliiseina ja virkamiehinä, niin syntyperäisten virolaisten ihmisoikeuksia loukataan törkeästi – he eivät saa tarvitsemaansa palvelua vironkielellä.

Kun esimerkiksi lääkärinä toimii ummikko, niin siinä voi olla uhka myös virolaisen hengelle. Kun poliisina toimii ummikko, niin oikeusturva on heikoilla – ja jälleen on vaara jopa ihmishenkien menetykseen.

Kaikkein parasta olisi tietysti, jos voitaisiin suorittaa dekolonisaatio – lähettää ummikot Venäjälle.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu