Puola valmistaa itselleen yli 1000 panssarivaunua ja kehittää ohjuspuolustuksen

Vaikka Puola on ollut jo pitkään NATO-maa, niin se aivan oikein rakentaa itselleen vahvaa puolustuskykyä.

Puola kehittää parhaillaan mielenkiintoista panssarivaunuperhettä, joka on saanut nimen Anders – legendaariselta puolalaiselta kenraaliluutnantilta Wladyslaw Anders. Tankkiperhe ei oikein hyvin sovi nykyisiin määritelmiin, jossa taistelupanssarivaunu (MBT) on varustettu suurikaliiberisella pitkäputkisella tykillä ja paksulla panssaroinnilla – joka paksu panssarointi tekee siitä erittäin painavan murikan. Vastaavasti nykyiset jalkaväen taisteluajoneuvot teloin (IFV) on yleensä varustettu luokkaa 30 tai 40 mm tykillä ja kuljettavat ryhmän verran taistelijoita sisällään taisteluun.

Ensimmäinen versio Andersista on varustettu kyllä sveitsiläisellä pitkäputkisella 120 mm panssarivaunukanuunalla Ruag CTG panssaritaistelua varten, mutta panssarointi on ”kevyt” – vaunu painaa luokkaa 35 tonnia – ja kuljettaa miehistön lisäksi neljä taistelijaa sisällään. Raskasta panssarointia on korvattu israelilaisella aktiivisella suojajärjestelmällä Trophy. Vaunun moottori on saksalainen 720 hv diesel, joka antaa vaunulle 80 km/h nopeuden.

Samalta perustalta tulee erikseen jalkaväen taisteluajoneuvo, joka kuljettaa miehistönsä lisäksi 8 sotilasta taisteluun. Se korvaa kaikki Puolan venäläistä alkuperää olevat BMP-1 vaunut. Lähde.

—–

Kun Obama petti Puolan perumalla Puolaan tulevan ohjustentorjuntaohjusjärjestelmän, niin Puolan presidentin mukaan Puolan pitää itse rakentaa itselleen ohjustentorjuntaohjusjärjestelmä, joka sitten integroidaan NATOn ohjuspuolustukseen. Lähde.

—–

Siperia opetti Puolaa, joten Puola huolehtii itsenäisestä puolustuskyvystään – vaan Suomi leikkaa typerästi puolustusmäärärahojaan ja hävittää käyttökelpoista puolustusmateriaalia. Oi aikoja oi tapoja.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu