Tarvitaanko Liikkuvaa poliisia organisaationa?

Minun mielestäni on hyvin tärkeää saada kaduille lisää käveleviä ja pyöräileviä poliisipartioita. Myös rikosten selvittelyyn tarvitaan lisää kenttätyötä tekeviä poliiseja.

Poliisin pitää tehdä suuria ratsioita useammin kuin nyt tehdään. Esimerkiksi satamassa pitää silloin tällöin puhalluttaa joka ainoa laivasta maalle suuntautuva autonkuljettaja. Vastaavasti esimerkiksi Lusin varalaskupaikalla voidaan pysäyttää joka ainoa auto – puhalluttaa ja tarkastaa dokumentit.

Erilaisia organisaatioita ja pomoja ym. hallintohenkilöstöä sen sijaan pitää karsia rajulla kädellä – ei niistä ole mitään hyötyä meille tavallisille kansalaisille.

Siksi esimerkiksi Liikkuva poliisi organisaationa joutaa historian roskatynnyriin – mutta hyödyllistä työtä kentällä tekevät poliisit siirretään muihin organisaatioihin jatkamaan työtään.

Poliisin hallintoa on yleensäkin kevennettävä reippaasti, kuten muutenkin julkisen sektorin byrokratiaa. Jokainen virka ja toimi pitää tarkastella erikseen – mitä hyötyä siitä on tavalliselle kansalaiselle. Jos ei merkittävää hyötyä niin ei muuta kuin potkut lyhyimmällä mahdollisella irtisanomisajalla – kehityskelpoisia yksilöitä pitää sitten kouluttaa johonkin hyödylliseen tehtävään.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu