Varusmiespalvelu Virossa – Venäjä uhkailee

Venäjä miehittää parhaillaan Viron Petserinmaata, jossa elää virolaisten veljeskansa setukaiset (jotka ovat virolaisia aivan kuten karjalaiset ovat suomalaisia). Viron palautettua itsenäisyytensä huomattava osa parhaillaan Venäjän miehittämänä olevalla Viron Petserissä asuvista henkilöistä on ottanut itselleen Viron passin – kuten luonnollista onkin.

Tietenkin nämä Venäjän miehittämällä Viron alueella asuvat asevelvollisuusikäiset nuoret miehet suorittavat varusmiespalvelunsa Viron puolustusvoimissa. Venäjän viranomaisia tietenkin ottaa päähän, että heidän mielestään ”venäläiset” nuoret välttyvät siten suorittamasta varusmiespalvelusta Venäjällä.

Niinpä Venäjän viranomaiset nyt uhkailevat, ettei näille Virossa varusmiespalveluksensa suorittaneille nuorille anneta työpaikkoja Venäjällä – kun ovat suorittaneet varusmiespalvelunsa NATO-maassa. Pihkovan rajavartioalueen komentaja Ivan Bobrjašov sanoi, että nämä nuoret ”ovat vetäisseet viivan oman uransa ylitse”.

On ymmärrettävää, etteivät nuoret halua suorittaa asepalvelustaan Venäjällä, jonka asevoimissa simputetaan jatkuvasti varusmiehiä kuoliaaksi ja kohdellaan niin epäinhimillisesti, että suuri osa varusmiehistä tekee itsemurhan. Tietenkin Venäjän harrastamat imperialistiset hyökkäyssodatkin vähentävät halua suorittaa varusmiespalvelus Venäjän asevoimissa. Hyvin suuri osa venäläisistä nuorista välttyy varusmiespalvelukselta lahjomalla lääkäreitä ja Venäjän viranomaisia.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu