Venäjä esitti Moldovalle uhkavaatimuksen

Moldova on täysin riippuvainen Venäjän maakaasusta ja kaasusopimus päättyy vuodenvaihteessa. Venäjä vaatii maakaasustaan Moldovalta täysin kohtuutonta hintaa ja hinnan alentamisen vastineeksi vaatii nyt uhkavaatimuksella Moldovaa katkaisemaan energiasiteensä Euroopan Unioniin. Lähde.

Eli suomeksi sanottuna Venäjä kiristää Moldovaa energialla yhä riippuvaisemmaksi Kremlin johtajien mielivallasta. Liettuan presidentti Dalia Grybauskaite totesikin eilen että ”kaasun hinta on aina riippunut Venäjän johdosta – neuvottelut Gazpromin kanssa eivät merkitse mitään”. Lähde. Liettua joutuukin maksamaan korkeinta kaasun hintaa Venäjälle kun ei suostu nuoleskelemaan Venäjää. Liettualle onkin oman turvallisuutensa vuoksi erittäin tärkeää saada uusi ydinvoimalansa valmiiksi mahdollisimman nopeasti.

EUn komissio tutkii Gazpromin ”määräävän markkina-aseman väärinkäyttöä”. Putin on siitä kovin näreissään ja sanoo, ettei se tutkinta ole rakentavaa. Lähde.

Suomi ei saa missään tapauksessa lisätä Venäjän maakaasun käyttöä, vaan päinvastoin sen käyttämisestä pitää päästä eroon. Suomeen pitää rakentaa hyvin runsaasti uutta ydinvoimaa tuottamaan energiaa ympäristöystävällisesti, halvalla, hyvällä huoltovarmuudella ja ilman tukiaisia.

Suomen kannattaa tukea Viron ja Liettuan omien ydinvoimaloiden valmistumista mahdollisimman nopeasti.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu