Maakaasu on yksi ase Venäjän asearsenaalissa

Ennätin kaksi päivää sitten kirjoittamaan artikkelin, jossa näytin miten vaarallista on olla riippuvainen Venäjän toimittamasta energiasta.

Nyt sitten Venäjän varapääministeri Arkadi Dvorkovitš esitti käytännössä vastaavan uhkavaatimuksen Ukrainalle – ellei Ukraina tee kuten Kremlistä käsketään, niin maakaasusta pitää sitten maksaa kovaa hintaa. Lähde.

Meidän pitäisi ymmärtää, ettei ole järkevää ostaa maakaasua ainakaan imperialistisesta roistovaltiosta Venäjältä, mutta tuskin muualtakaan. Sen sijaan Suomeen pitää rakentaa hyvin runsaasti uutta ydinvoimaa tuottamaan meille energiaa ympäristöystävällisesti, halvalla ja ilman tukiaisia (meidän jokaisen pussista). Huomattakoon myös että ydinvoiman huoltovarmuus on vallan erinomainen – sen sijaan maakaasun huoltovarmuus on pyöreä nolla, kun Venäjä kiertää hanan kiinni, niin mikään maakaasulla toimiva ei enää toimi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu