Vironvenäläiset opiskelijat: älkää sekaantuko

Vironvenäläisten koulujen opiskelijoita edustavan liiton pääsihteeri Sergei Metlev pyytää Venäjän suurlähettilästä Virossa Nikolai Uspenskia lopettamaan puuttumisensa Viron sisäisiin asioihin, sekä vironvenäläisten opetukseen.”Vironkieli tuli jälleen viralliseksi kieleksi Virossa jo vuonna 1989, jopa ennen Venäjän miehityksen päättymistä. Kaksikymmentä vuotta on riittävä aika oppia kieli, varsinkin kun puhutaan pedagogeista [venäläisistä opettajista Virossa – jp]. Kiinnostaa saisiko esimerkiksi jossakin Marinmaan koulussa työtä opettaja, joka ei osaa venäjää?” Sergei Metlev kysyi.

”Suurlähettilään johtopäätökset venäläisten oppilaiden kiusaamisesta ovat absurdeja. Virossa toimii 63 venäjänkielistä lukiota, joka on jopa enemmän kuin tarpeen, koska lukuisat koulut ovat tilanteessa, että oppilaiden määrä vähenee.” totesi Metlev.

”Viron kouluissa on lähes kaikilla luokilla eivirolaisia oppilaita eikä meillä ole yhtään todistetta heidän diskriminoimisestaan kansallisuutensa tai äidinkielen perusteella. Nikolai Uspenskin taholta esille nostettu tapaus Laagnan lukion 4. luokan tytöstä, jolta opettajat väitettävästi kielsivät puhumisen äidinkielellään, osoittautui lähemmin tutkittuna lievästi sanottuna liioitteluksi,” lisäsi Metlev.

Tallinnan Mustamäen Reaalilukiossa opiskelevan Sergei Metlevin mielestä Venäjän suurlähetystö voisi sekaantua vähemmän Viron sisäisiin asioihin, erityisesti liittyen integroitumiseen ja kielenopetukseen, sillä se vain lisää jännitteitä.

”Opettajat, jotka eivät osaa viroa, käyvät ilmaisilla kursseilla. Kieliviranomaiset, valtiollinen valvonta ja koulujen omistajat pyrkivät olemaan ymmärtäväisiä sekä antamaan mahdollisuuden ja aikaa hyville opettajille kielen omaksumiseen. On käynnissä tavallinen työprosessi, johon ei ole tarpeen lisätä poliittisia piirteitä, koska ne vain häiritsevät sitä,” totesi Metlev.

http://www.postimees.ee/?id=91818

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu