Suositeltava kirja

Otin taas pitkästä aikaa kirjahyllystäni puoli vuosisataa sitten ilmestyneen hyvän kirjan ja luin sen jälleen. Tämän kirjan ovat kirjoittaneet saksalainen rintamalääkäri, joka palveli Saksan itärintamalla ja englantilainen Dennis Henshaw. Se ilmesyi ensin englanniksi nimellä Moscow Tram Stop vuonna 1957 ja suomeksi vuotta myöhemmin nimellä Operaatio Barbarossa. Sen saksalaisen lääkärin nimi on Heinrich Haape.

Kirjassa on edelleen ajankohtaista tietoa mm. siitä  millaisia keinoja on käytettävissä kun joutuu yrittämään selviytymistä hengissä ankarissa olosuhteissa. Suomalaisten pitäisi periaatteessa osata selviytyä talvesta saksalaisia paremmin – mutta kun nykynuorten harrastukset ovat enemmänkin siistejä sisäharrastuksia tai jos hyvin sattuu niin liikuntaharrastuskin tapahtuu hyvissä olosuhteissa – niin olisi hyvin suotavaa, että kaikki Suomen reserviläiset ja ammattisotilaatkin lukisivat tämän kirjan.

Sinänsä se on suositeltava luettava kaikille kertoen niin inhimillisyydestä kuin myös raakuudesta, jotka ovat todellisia, eikä satua.

Kirjaa ei tietenkään saa helposti ostettua, ellei löydä vaikka jostakin internettidivarista – mutta kirjastoista se on lainattavissa, jos ei suoraan hyllystä tai edes kirjaston varastosta, niin ainakin kaukolainana.

Lukekaa hyvä kirja!

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu